Počelo svedočenje protiv Radovana Karadžića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2010, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo svedočenje protiv Radovana Karadžića

HAG - Na suđenju Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu danas je počelo svedočenje muslimana o patnjama u logorima pod kontrolom bosanskih Srba tokom rata 1992 - 1995.

Prvog dana svedočenja protiv bivšeg predsednika Republike Srpske optuženog za ratne zločine, kako javlja AP, sudu se obratio Ahmet Zulić koji je preživeo logor u Manjači nakon što "etnički počišćen iz Sanskog Mosta".

Posle Zulića svedočiće Sulejman Crncalo, fabrički radnik koji je s Pala proteran u Sarajevo. Među ostalim svedocima nalazi se više diplomata, jedan ratni reporter i jedan istoričar.

Tužilaštvo ima 300 sati da predstavi optužnicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.