Izvor: Politika, 13.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobegao iz zatvora dva sata pre oslobađanja

Obezbeđenje beogradskog Okružnog zatvora sprečilo bekstvo dvojice zatvorenika, dok policija još traga za Almirom Ibišijem

Trojica zatvorenika uspela su juče oko 11.20 časova da pobegnu iz beogradskog Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici. Prema nezvaničnim informacijama, Vladimir Jovanović (24), Almir Ibiši (27) i Veljko Roganović (23) iskoristili su nepažnju čuvara i preskočili zatvorsku ogradu. Radnici zatvorske službe obezbeđenja posle potere od svega nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << minuta, uhvatili su Jovanovića i Roganovića i vratili ih iza rešetaka. Kako saznajemo, prvo je u Odeskoj ulici, koja se nalazi nedaleko od Okružnog zatvora uhvaćen Roganović, a zatim i Jovanović u Ulici Milana Rakića.

Za Ibišijem, koji je niže građe, zdepast, sa istetoviranim slovom „A” na desnoj šaci, policija još intenzivno traga. Zanimljivo je da je Ibiši pobegao svega nekoliko sati pre nego što bi mu istekla osmomesečna zatvorska kazna koju je izdržavao zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Uprava za izvršenje zavodskih sankcija Ministarstva pravde Srbije saopštila je juče da su „oko 11.20 časova osuđenici Vladimir Jovanović i Veljko Roganović pokušali da se udalje iz dvorišta otvorenog dela Okružnog zatvora u Beogradu”.

– Vladimir Jovanović osuđen je na kaznu zatvora od dve godine zbog krivičnog dela razbojništva, sa istekom kazne 13. aprila ove godine. Veljko Roganović osuđen je na tromesečnu kaznu zatvora zbog neovlašćenog držanja opojnih droga, a kazna mu ističe 20. marta ove godine. Almir Ibiši, osuđen na osmomesečnu zatvorsku kaznu zbog neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnih materija, udaljio se preskočivši ogradu, iako mu je kazna isticala na današnji dan 13. marta ove godine – navodi se u saopštenju.

Podsetimo se dosadašnjih bekstava: osuđenici Boško Savić (20) i Dušan Arsić (27) pobegli su u avgustu prošle godine iz Okružnog zatvora u Beogradu. Dvojica zatvorenika su iskoristila nepažnju čuvara dok su čistili zatvorski krug i sa kesama za đubre uspeli su da izađu iz zatvora. Savić i Arsić imali su status poluslobodnjaka i takođe su bili pri kraju izdržavanja zatvorskih kazni. Obojica su ubrzo uhapšena i vraćena u zatvor.

Iz beogradskog Okružnog zatvora 22. avgusta 2005. pobegao je Zoran Rašković zvani Serdar, koji je bukvalno išetao iz zatvora. Rašković se za vreme jedne od uobičajenih poseta zatvorenicima, presvukao u odelo i išetao zajedno sa grupom advokata i rodbine. Bekstvo se dogodilo tačno na dvogodišnjicu pljačke Delta banke u Mladenovcu, zbog čega se Rašković i nalazio iza zatvorskih rešetaka.

Odbegli zatvorenik je uhapšen nekoliko meseci kasnije u Švajcarskoj.

D. Vukosavljević

[objavljeno: 14/03/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.