Izvor: Blic, 15.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljačkaši optužili svedoka saradnika da je narkoman

Pljačkaši optužili svedoka saradnika da je narkoman

BEOGRAD - Pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal počelo je juče suđenje za seriju pljački zlatara, benzinskih stanica i privatnih preduzeća u Vojvodini za koje je optužena kriminalna grupa iz Novog Sada. Ova desetočlana grupa tereti se za 13 razbojničkih krađa u kojima su 'zaradili' 2.233.000 dinara. Članovi grupe negirali su juče da su učestvovali u pljačkama i najviše su pričali o svedoku saradniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Saši Suvajdžiću kojeg su nazvali narkomanom.

Prvooptuženi Zoran Popović (30), organizator grupe, branio se juče da ga je ni krivog ni dužnog optužio svedok saradnik zbog usluge koju mu nije učinio.

- Dok smo Suvajdžić i ja boravili u zatvoru, dopisivali smo se preko papirića koje smo slali jedan drugom. On me je u jednoj poruci zamolio za uslugu, ali nisam pristao da mu učinim. Posle tri dana Suvajdžić je postao svedok saradnik, a ja okrivljeni - tvrdio je Popović.

Ubeđujući sud u svoju nevinost, Popović je naveo da je imao brojne mogućnosti da pobegne iz zemlje dok se vodila istraga protiv njega, ali da je 'ostao jer nije kriv'.

Govoreći o Saši Suvajdžiću, Popović je kratko izjavio: 'A svedok saradnik je običan narkoman, ovisnik o heroinu.'

Optuženi Bojan Budurić se nadovezao na Popovića optužbama da poznaje Suvajdžića iz školske klupe i da je siguran da je narkoman.

- Saša Suvajdžić se promenio posle rata i dolaska iz specijalnih jedinica. Drogirao se na ulici, na moje oče - tvrdio je on.

U opanjkavanje Saše Suvajdžića uključila se i optužena Ljiljana Trbulin, inače verenica prvooptuženog Popovića. - Mislim da nas Suvajdžić optužuje jer sam odbila da spavam sa njim. Jednom se zatekao u našoj kući dok smo Zoran i ja imali seksualni odnos. Posle toga mi je rekao da je tada poželeo da bude na Zoranovom mestu. Inače, nekoliko puta me je vozio kolima i stavljao ruku na moje koleno. Govorio je: 'Šta će ti taj Zoran, ti zaslužuješ više'. Međutim, ja nikada nisam prihvatila da budem sa njim - pričala je juče Trublinova.

Suđenje se nastavlja danas kada se očekuje saslušanje upravo svedoka saradnika Saše Suvajdžića. N. Jovanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.