Izvor: B92, 04.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljačkaši oluka, krovova i šahtova

Kragujevac -- Kragujevačka policija otkrila je grupu osumnjičenih za pljačke krovova, oluka, šahtova i slivnika.

Oni su osumnjičeni i da su učestvovali u prikrivanju krađe i otkupljivanju ukradenih delova i materijala, saopšteno je iz policijske uprave. Policija sumnja se da su Slobodan T. i maloletni N.A. iz Kragujevca u januaru ove godine sa krova dečjeg obdaništa "Čuperak" u naselju Ilina Voda poskidali i odneli bakarne oluke i krov od bakarnog lima u vrednosti od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 680.000 dinara.

Ukradene delove Slobodan T. i N.A. prodali su otkupljivaču sekundarnih sirovina Milanu O. (74) iz Kragujevca koji je materijal isekao na komade i preprodao. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog prikrivanja pljačke.

Policija sumnja da je osam osoba u martu ove godine u noćnim satima iz društvenog preduzeća "Zastava Reomat", koje se bavi sakupljanjem i prodajom sekundarnih sirovina, odnelo 1.700 kilograma polovnih akumulatora i više od 3.000 kilograma bakra, aluminijuma i gvožđa, vrednih više od 300.000 dinara.

Ukradene stvari osumnjičeni su prodali kupcu sekundarnih sirovina Ratoljubu Đ.(60) iz Kragujevca koji ih je preprodao drugim otkupljivačima, a on je osumnjičen i da je u prvoj polovini marta ove godine iz kruga preduzeća ED "Elektrošumadija" ukrao 200 kilograma aluminijumskog čeličnog kabla vrednog 54.000 dinara.

Prema navodima u saopštenju, policija sumnja i da je Bojan M. (32) u februaru ove godine u kragujevačkim naseljima ukrao više slivnika i šahti vrednih oko 170.000 dinara, koje je prodao Ratoljubu Đ. koji je kupljene delove preprodao kao otpad.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.