Izvor: B92, 31.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pisanje presude u što kraćem roku"

Beograd -- Sudija Radmila Dragičević-Dičić izjavila da će presuda za ubistvo premijera Zorana Đinđića biti napisana "u što kraćem roku".

"To svakako neće biti rok koji zakon traži, od 15 dana, ali će se predsednica veća truditi da to bude u što kraćem roku. Radi se o obimnom predmetu, sa hiljadama stranica, analizom dokaza, i to je jedini razlog ako pisanje presude bude trajalo duže", rekla je ona.

Sudija Radmila Dragičević-Dičić, koja je bila članica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudskog veća na suđenju za ubistvo premijera, rekla je da je zadatak suda bio da procesuira "ono što se okrivljenima optužnicom stavljalo na teret".

"Svako dalje postupanje i vođenje neke istrage za nešto što nije bilo obuhvaćeno optužnicom za ubistvo premijera Đinđića bilo bi nezakonito. Time bi na nezakonit način podvrgli istrazi lica koja nisu obuhvaćena optužnicom, ili bi ispitivali okrivljene za dela koja nisu obuhvaćena optužnicom", rekla je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.