Izvor: Blic, 29.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piloti helikoptera se ne sećaju sumnjivih putnika iz DB-a

Piloti helikoptera se ne sećaju sumnjivih putnika iz DB-a

Trojica pripadnika Vojske Jugoslavije koji su posle pokušaja ubistva Vuka Draškovića u Budvi prevezli helikopterom trojicu radnika Državne bezbednosti u Srbiju izjavili su u nastavku suđenja za taj atentat da se ne sećaju kako su izgledali ti ljudi.

Goran Krneta, pilot helikoptera, ispričao je da je 17. juna 2000. godine bio dežuran kada je dobio zadatak da preveze tri osobe obučene u vojne uniforme >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od Kumbora do aerodroma Lađevci u Kraljevu. On je dodao da od dežurnog oficira nije dobio spisak putnika, iako je bila praksa da se dobije spisak.

- Vojnici su bili uredno obučeni i podšišani, ali ih nisam zagledao - kazao je Krneta.

Kopilot Ešref Đokić kazao je da je mislio da su vojnici 'tatini sinovi' koji idu na vikend u Srbiju.

- Vojnike u Lađevcima je dočekao crni, liksuzni automobil BMW ili 'mercedes', iz koga je izašao čovek u beloj košulji kratkih rukava, ali nisam zapazio lik tog čoveka - svedočio je Đokić.

Avio-mehaničar Nebojša Brajić potvrdio je svedočenje njegovih kolega naglasivši da nije konstatovao vojnike, jer je 'prevezao hiljade vojnika koji su tako obučeni'. N. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.