Pevačica i tužilaštvo se pogađaju oko kazne?

Izvor: Politika, 01.Apr.2011, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pevačica i tužilaštvo se pogađaju oko kazne?

Svetlani Ražnatović i njenom advokatu nije dostavljena optužnica, pa samim tim ne žele da komentarišu ništa u vezi sa slučajem

Nekadašnjoj direktorki fudbalskog kluba Obilić Svetlani Ražnatović još nije dostavljena optužnica kojom je Više javno tužilaštvo tereti za zloupotrebu položaja i nedozvoljeno posedovanje oružja. Optužnica nije dostavljena ni njenom braniocu Goranu Petronijeviću, pa je njihov zajednički stav da navode medija o nagodbi sa tužilaštvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i detalje optužnice – ne komentarišu.

– Dogovor je da ništa u vezi sa postupkom, optužnicom ili bilo šta u vezi sa „slučajem Ražnatović” ne komentarišemo dok ne dobijemo optužnicu. Iz medija smo saznali za dokument tužilaštva, a zašto je ona data novinama, a ne strankama u postupku, zaista, mi nije jasno – rekao je Petronijević za „Politiku”.

Uprkos ćutanju i optužene folk pevačice i njenog advokata, za „Politiku” je u tužilaštvu potvrđeno da su u toku preliminarni pregovori o potpisivanju sporazuma o priznanju krivice između Svetlane Ražnatović i Višeg javnog tužilaštva. Otkrivajući detalje sa tim u vezi, „Politikin” sagovornik iz tužilaštva tvrdi da je folk pevačica ponudila nagodbu tužilaštvu.

– Svetlana Ražnatović je kontaktirala tužilaštvo i predložila nagodbu, ali još ništa nije konkretizovano. Ona je spremna da vrati nezakonito stečenu imovinu i novac, ali da joj zauzvrat ne bude izrečena zatvorska kazna duža od dve godine. Ukoliko uđe u sudski postupak, može da bude kažnjena i do 15 godina zatvora – otkriva „Politikin” sagovornik i dodaje da bi novac koji je folk pevačica spremna da vrati bio uplaćen u budžet Republike Srbije.

Više javno tužilaštvo Svetlanu Ražnatović i njenu sestru Lidiju Veličković-Ocokoljić tereti da su od prodaje deset fudbalera Obilića inostranim klubovima nezakonito pribavile imovinsku korist od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003. godine. U ovom vremenskom periodu uzele su 4.100.000 nemačkih maraka i 3.480.000 dolara. Lidija Veličković-Ocokoljić tereti se da je po nalogu sestre otvorila privatne račune u jednoj beogradskoj banci, ali i u AD banci u Skoplju, Popular banci na Kipru i Rajfajzen banci u Segedinu. Sa ovih računa, kako se navodi u optužnici, Veličkovićeva je podizala novac i predavala sestri.

Više javno tužilaštvo je pre nekoliko dana zatražilo i pokretanje finansijske istrage protiv Svetlane Ražnatović.

M. Derikonjić

-----------------------------------------------------------

Crnogorsko državljanstvo 1. aprila

Vest da je srpska pevačica zatražila crnogorsko državljanstvo, koju je objavio podgorički dnevnik „Vijesti” bila je prvoaprilska šala. Posle objavljivanja informacija da je Svetlana Ražnatović zatražila državljanstvo susedne zemlje, a koju su preneli mnogi mediji, kako su naknadno saopštile „Vijesti”, trebalo je da zaintrigira javnost.

Srpski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić nije naseo na prvoaprilsku provokaciju podgoričkog dnevnika. Upitan da li nešto zna o tome, ministar je posle predavanja na Vojnoj akademiji, novinarima rekao da ne zna da li su ti navodi tačni i da on ne veruje u njih jer, kako je kazao, i da je to tačno, Svetlani Ražnatović ništa ne bi pomoglo, s obzirom na to da Srbija i Crna Gora imaju Ugovor o izručenju svojih državljana.

– Nisam obavešten da postoji takav zahtev, pa čak i da ga ima on joj sigurno ne bi pomogao u slučaju izbegavanja određenih sankcija jer između Srbije i Crne Gore postoji sporazum o međusobnom izručenju sopstvenih državljana – rekao je Dačić.

objavljeno: 02.04.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.