Petoro uhapšeno zbog zloupotreba

Izvor: B92, 14.Apr.2011, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petoro uhapšeno zbog zloupotreba

Sombor -- Somborska policija u saradnji s Višim tužilaštvom uhapsila jutros pet osoba zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela kojima su "zaradili" 4,1 milion evra.

Svi uhapšeni se terete za zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebe u privredi na osnovu kojih su pribavili veliku imovinsku korist.

Direktor Uprave policije Milorad Veljović rekao je da je jedna osoba u bekstvu, dok je jedna već u pritvoru.

Prema njegovim rečima, uhapšeni su generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktor "Agrokopa"Novi Sad, član Upravnog odbora PP "Stanišić" a.d. Stanišić, vlasnik i direktor "Stanagro inesta" d.o.o Novi Sad Milivoje Pavlović (55), kao i direktor i član Upravnog odbora PP "Stanišić" a.d. Stanišić, zaposlen u "Agrokop" a.d. Novi Sad Radislav Cmiljanić (39).

Uhapšen je i direktor kompanije "Agrostan plus" d.o.o Novi Sad, zaposleni u "Agrokopu" a.d. Novi Sad Pavle Čolakov (46), zatim direktorka "Megataba" do.o. Beograd Dara Pilipović (45), kao i zaposlena u RGZ Služba za katastar nepokretnosti Sombor Zlatka Mrdak (56).

Veljović je kazao da će krivičnom prijavom biti obuhvaćen i Zoran Ćopić (45), predsednik Upravnog odbora PP "Stanišić", a.d. Stanišić, predsednik Upravnog odbora "Agrokop" a.d. Novi Sad, zaposlen u "Megatabaku" d.o.o Beograd koji je u bekstu, a za kojim policija intenzivno traga.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i direktor kompanije "Agrostan investment" d.o.o. Novi Sad i direktor u "Alpis plus" d.o.o. Beograd Zoran Radulović (51), koji je od ranije u pritvoru.

Prvi čovek policije je objasnio da su osumnjičeni u periodu od 2008. do 2010. godine uz pomoć Zlatke Mrdak izvršili protivpravnu uknjižbu - prenos vlasništva na poljoprivrednom zemljištu površine 987 hektara, PP "Stanišić" i AD Stanišić u vreme kada je na predmetnom zemljištu bila upisana zabrana otuđenja i raspolaganja, i uneli ovo zemljište kao nenovčani ulog u privredna društva koja su pod njihovom kontrolom.

To su "Agrostan investement" d.o.o. Novi Sad i "Agrostan plus" d.o.o. Novi Sad, a potom su pravo vlasništva nad zemljištem preneli na AIK banku iz Niša na ime namirenja duga po kreditu koji preduzeće "Megatabak" d.o.o. iz Beograda nije vratilo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.