Pet Kragujevčana uhapšeno zbog davanja i primanja mita

Izvor: Glas javnosti, 19.Maj.2010, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet Kragujevčana uhapšeno zbog davanja i primanja mita

KRAGUJEVAC - U nastavku borbe protiv korupcije kragujevačka policija uhapsila je pet osoba i odredila im meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog sumnje da su izvršili krivično delo davanje i primanje mita, izjavio je  načelnik Policijske urpave u Kragujevcu Ivan Đorović.

Prema rečima Đorovića, među uhapšenima su predsednik Upravnog odbora kragujevačkog gradskog prevoznika "Autosaobraćaj" Vladan Živanović, kragujevački biznismen Tomislav Đorđević i načelnik Odeljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << analitike u Policijskoj upravi u Kragujevcu Goran Divac.

Imena ostalih osumnjičenih i detalji ove akcije u borbi protiv korupcije biće saopšteni u toku dana, rekao je Đorović i naveo da je jedna osoba osumnjičena za primanje, a četiri za davanje mita.

Prema njegovim rečima, Živanović se sumnjiči da je primio mito od oko 95.000 evra od Đorđevića.

Izražavajući žaljenje što je u izvršenje tog krivičnog dela umešan i načelnik Odeljenja analitike, Đorović je naglasio da to samo potvrđuje opredeljenje Ministarstva unutrašnjih poslova da niko nije zaštićen pred zakonom.

Đorović je naveo da se Divac sumnjiči da je u izvršenjenje krivičnog dela učestvovao van radnog vremena, ali i da to svakako ne umanjuje težinu krivičnog dela za koje se sumnjiči.

Đorović je dodao da će posle isteka mere zadržavanja svih pet osoba biti privedeno nadležnom istražnom sudiji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.