Palić: Septembarske noći uz vino i horor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2016, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palić: Septembarske noći uz vino i horor

PPod sloganom "Hell of a festival!" u bioskopu Abazija sa otvorenom scenom na Paliću, od 7. do 11. septembra biće održan drugi Daed Lake Horror & Wine Festival.

U Srbiji postoji publika koja uživa u horor filmovima, pa nakon prošlogodišnjeg pilot izdanja festivala, ove godine ponuda filmova tog žanra biće još veća i bolja.

Kao organizatori najavljuju, festival ove godina dobija i takmičarski karakter.

"Nagrada Haron koja je prošle godine dodeljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << počasno poznatom reditelju, scenaristi i producentu Džulijanu Ričardsu, od ove godine postaje nagrada za najbolji film u konkurenciji, a o tome ce odlučivati međunarodni žiri žanrovskih eksperata," saopštio je programski direktor festivala, reditelj Milan Todorović.

Na festivalu će biti prikazano 12 filmova, osam u konkurenciji za nagradu Haron i četiri u revijalnom delu, od čega će većina biti premijerno prikazana u Srbiji.

On navodi da će od ove godine fokus biti i na regionalnim žanrovskim ostvarenjima, a sa festivalima i producentima iz okruženja biće pokrenuta inicijativa Balkan Fantastic Cinema.

Todorović podseća ni da ne treba zaboraviti vinski segment festivala koji daje poseban 'šmek' sveukupnoj zabavi.

U okviru Dead Lake festivala sa selekcijom kratkih filmova predstaviće se i Festival Horror & Fantasy Filma - Hrizantema.

Organizator festivala je producentska kuća Art & Popcorn, a festival je podržalo Ministarstvo kulture.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.