Izvor: B92, 09.Dec.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palata pravde ponovo evakuisana

Beograd -- Palata pravde u Beogradu bila je evakuisana i sva suđenja prekinuta su na sat i po zbog lažne dojave da je u zgradi podmetnuta bomba.

Portparolka Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić izjavila je Tanjugu da je današnja lažna dojava 69. od početka ove godine i da je bila upućena oko 13 sati na jedan od brojeva u Palati pravde. Informaciju o dojavi proverili su sudska straža i kontradiverzione snage MUP-a i, pošto je konstatovano da nema opasnosti, zaposleni i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građani vratili su se u sudsku zgradu oko 14.30 časova.

Palata pravde ima sedam spratova i u njoj su smešteni Okružni sud, Prvi i Drugi opštinski sud, kao i nadležna tužilaštva. U njoj radi oko 2.000 zaposlenih, a dnevno kroz nju prođe preko 5.000 ljudi.

Prvu lažnu anonimnu dojavu da je u Palati pravde podmetnuta bomba uputila je zaposlena u Republičkom javnom pravobranilaštvu Milena Ilić, koja je osuđena na četiri meseca zatvora.

Osim nje, na maksimalnu zatvorsku kaznu od godinu dana osuđen je i Branislav Jovanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.