PS: Nema pravnog osnova za Upravu prihoda Vojvodine

Izvor: Radio 021, 22.Feb.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PS: Nema pravnog osnova za Upravu prihoda Vojvodine

Predsednik Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista Bojan Torbica izjavio je danas da ne postoji pravni osnov za formiranje vojvođanske Uprave prihoda, kako je predviđeno nacrtom zakona o finansiranju Vojvodine.

Torbica je rekao da u važećem Zakonu o nadležnostima AP Vojvodine iz 2009. godine, koji je, kako je naglasio, usvojen u vreme vlasti Demokratske stranke, ne postoji nijedna odredba kojom je predviđeno pravo Vojvodine da samostalno ubira prihode za finansiranje nadležnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na svojoj teritoriji. "Samim tim ne postoji nijedna zakonska odredba koja bi mogla da bude pravni osnov za obrazovanje vojvođanske Uprave prihoda", ocenio je Torbica.

On je napomenuo da je takva odredba postojala u Statutu Vojvodine iz 2008. godine i podsetio da je to jedna od odredbi koju je Ustavni sud Srbije 2013. godine proglasio neustavnom. "Dakle, imamo činjenicu da 2009. godine ni sama Demokratska stranka nije želela da prihvati Pajtićevu neustavnu ideju o obrazovanju Poreske uprave Vojvodine, koju on sada u ime čitavog DS ponovo gura kroz nacrt zakona o finansiranju Vojvodine", rekao je Torbica.

Predsednik Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista smatra da bi "s obzirom na to da je na snazi još uvek isti Ustav, bilo lepo da DS odgovori šta se to pravno promenilo i da li je izborom Bojana Pajtića za predsednika stranke ceo DS preuzeo i njegov kocept protivustavne razgradnje Srbije".

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.