Izvor: Blic, 12.Avg.2016, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POŽAR U TIVTU Zapalio se gliser dug osam metara

Iz za sada neutvrđenih razloga, u tivatskoj marini došlo je do požara na 8-metarskom gliseru pod američkom zastavom, registracije DL 07132, a kojim je, prema nezvaničnim informacijama, upravljao jedan ruski državljanin.

Vatra je izbila u motornom prostoru glisera na kojem su bile tri osobe, ali niko od njih nije povređen prenose Vijesti.me.

Odmah su intervenisali pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat sa tri protivpožarna vozila i obezbeđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Porto Montenegra koji su sa dva svoja plovila zapaljeni gliser udaljili od obližnje instalacije za tankovanje jahti gorivom u elitnom tivatskom nautičkom centru, a potom za oko 20 minuta, i ugasili požar.

Brod na kome je izbila vatra je teško oštećen jer mu je izgorela čitava krma do vodene linije, ali srećom nije bilo posledica za brojna obližnja plovila i instalacije tivatske marine.

Na lice mesta stigao je i brod za ekološke intervencije EKO-1 Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore i ekipa proipadnika Odreda za spašavanje Mornarice VCG, ali nije bilo potrebe za njihovom intervencijom jer se sa zapaljenog broda nije izlila nafta i ulje u more.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.