POLICIJA UGASILA NELEGALNU RADIO STANICU, VLASNIK UHAPŠEN

Izvor: Kurir, 25.Okt.2011, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICIJA UGASILA NELEGALNU RADIO STANICU, VLASNIK UHAPŠEN

BEOGRAD- Policija je u Beogradu otkrila studio i predajnik nelegalne radio stanice Radio Bos, čiji signal je ometao "radio komunikaciju službi najviših prioriteta", i uhapsila njenog vlasnika Miroslava M., saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Akcija je izvedena na osnovu naredbe istražnog sudije Višeg suda u Beogradu, jer su frekvencije na kojima je emitovan program Radio Bosa, bez upotrebe odgovarajućih filtera-propusnika opsega, mogle da dovedu do ometanja ugrožavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bezbednosti vazdušnog saobraćaja.

Republička agencija za telekomunikacije (RATEL) je u prethodno kontrolama radio-frekvencijskog spektra utvrdila u više navrata da emitovanje signala Radio Bosa ometa radio komunikaciju službi najviših prioriteta, navodi se u saopštenju.

Nakon provera, identifikovan je vlasnik nelegalne radio stanice Miroslav M., kod kojeg je pretresom stana i drugih prostorija, osim veće količine tehničke opreme za emitovanje radio-programa, studija sa pratećom opremom, pronađeno i vatreno oružje u ilegalnom posedu.

Njemu je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 časova, nakon čega će biti sproveden istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.