POČELO IZRICANJE PRESUDE ZA ZLOČINE U KAZANIMA

Izvor: Kurir, 05.Dec.2011, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČELO IZRICANJE PRESUDE ZA ZLOČINE U KAZANIMA

SARAJEVO – Pred Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je izricanje presude Samiru Bejtiću, koji je optužen za ratne zločine nad sarajevskim Srbima na lokaciji Kazani.

Kantonalno tužilaštvo tereti ga da je Bejtić kao pripadnik 10. brdske brigade Armije BiH zajedno sa Mušanom Topalovićem Cacom i drugim osobama učestvovao u premlaćivanju dvojice civila koji su potom odvedeni na Kazane i ubijeni.

Samira Bejtića je u julu 2006. godine inače Kantonalni sud u Sarajevu osudio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na 14 godina i šest meseci zatvora, ali je posle njegove žalbe suđenje ponovljeno, a presuda ukinuta.

Optužnica treti Bejtića da je on lično učestvovao u premlaćivanju i ubistvu nezakonito mobilisanog srpskog civila Zorana Vučurevića čije telo je polio razređivačem i zapalio, kao i za ubistvo još dvojice Srba Duška Jovanovića i Ergina Nikolića.

Da podsetimo da su Kazani jama na lokaciji Boguševac u sarajevskom naselju Bistrik gde su od sredine 1992 do oktobra 1993 godine vršena ubistva vatrenim ili haldnim oružjem Srba čija tela su bacana u jamu.

Ubistva su prema optužnici vršili pripadnici 10. brdske brigade Armije BiH kojom je komandovao predratni kriminalac Mušan Topalović zvani Caco.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.