PARAVINJA: NISAM KRIV, PRETUKLI SU ME I IZNUDILI IZJAVU

Izvor: Kurir, 06.Jul.2011, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARAVINJA: NISAM KRIV, PRETUKLI SU ME I IZNUDILI IZJAVU

SOKOLAC - Što se tiče optužnice primio sam je, razumeo, nisam kriv! Ovako je izjavio Dragan Paravinja na glavnom pretresu na sudu u Sokocu, gde mu sude za pokušaj silovanja iz 2002. godine

SOKOLAC - Što se tiče optužnice primio sam je, razumeo, nisam kriv! Ovako je izjavio Dragan Paravinja na glavnom pretresu na sudu u Sokocu, gde mu sude za pokušaj silovanja iz 2002. godine.

"Svoju izjavu sam već dao, a kako sam u Banjaluci pretučen i od mene je iznuđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izjava. Uopšte nemam volje i želje da bilo što kažem jer je prošlo mnogo vremena od toga", kazao je Dragan Paravinja.

Paravinja je tokom čitavog suđenja bio miran i sudržan. Paravnjin branioc po službenoj dužnosti Milana Borovčanin Bulić zatražila je da sudski veštak, neuropsihijatar obavi njegovo veštačenje i utvrdi koliko je on bio uračunljiv tokom pokušaja silovanja 18 jula 2002 godine.

Milana Borovčanin zatražila je da na sledeće ročište koje je zakazano za 12 i 13 jul dođe i žrtva i da da iskaz, kao i Paravinja u svojstvu svedoka i da se obavi njihovo suočavanje, objavili su hrvatski mediji.

Prema navodima medija, Paravinja je u jednom trenutku pokušao skrenuti razgovor sa seksualnog zlostavljanja nana sebe. Veštaku koji je na ročištu govorio o povredama žrtve, hteo je pokazati svoje modrice na leđima nastale pre nekoliko dana.

- Molim vas za dozvolu da pokažem modricu na leđima, da mi kažete koje je prirode, kazao je Paravinja. Sutkinja Branka Malević odbila je njegov zahtjev rekavši da je mogao od zatvorske uprave Kula tražiti pregled.

U nastavku suđenja, hrvatskim medijima je rečeno da se neće pojaviti svedok S. B, jer u ovoj fazi još nije predviđeno njeno pojavljivanje, niti joj je poslat sudski poziv.

Inače, Paravinja može dobiti od jedne do 10 godina zatvora ako ga proglase krivim.

Sud na Sokocu dozvolio je Paravinjin odlazak na Sud BiH u Sarajevu, gde će u ponedeljak odlučivati o njegovom izručenju.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Paravinja: Nisam kriv, pretukli su me i iznudili izjavu u Banjaluci (Foto)

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jul.2011

SOKOLAC - Dragan Paravinja, osumnjičeni za ubistvo Antonije Bilić u Hrvatskoj, koji je uhapšen krajem juna u Republici Srpskoj, pojavio se danas pred Osnovnim sudom na Sokocu zbog optužbi za silovanje i pokušaj silovanja u BiH 2002. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Paravinja negirao silovanje u Istočnom Sarajevu

Izvor: Blic, 06.Jul.2011

BANJALUKA - Uhapšeni osumnjičeni ubica Dragan Paravinja odbacio je danas pred Osnovnim sudom na Sokocu, u Bosni i Hercegovini, optužbe za pokušaj silovanja devojke sa Pala 2002. godine. ..Milana Bulić, advokatica Paravinje, rekla je novinarima da su na glavnom ročištu izneti dokazi koje je predložilo...

Nastavak na Blic...

Silovatelj se u sudnici cinično smeškao na pomen Antonije Bilić

Izvor: Blic, 07.Jul.2011, 01:10

BANJALUKA - Nisam kriv. Ja ne silujem devojke. Sve hoće da mi podmetnu - rekao je potpuno mirnim i opuštenim tonom u sudu u Sokocu Dragan Paravinja (42), koji je optužen da je silovao devojku pre devet godina u selu Dvoriš na Palama. Istovremeno, Paravinja ništa nije pričao o silovanju i ubistvu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.