PALA OPAKA DEVETOČLANA BANDA

Izvor: Kurir, 23.Nov.2010, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PALA OPAKA DEVETOČLANA BANDA

BEOGRAD - Dolijala opaka kriminalna grupa! Beogradska policija uhapsila je četvoricu razbojnika koje je predvodio Nemanja Jeftić (27) u noći između petka i subote, posle neuspešnog napada na transport novca u Požarevcu. Ubrzo su uhapšena i trojica njihovih saradnika u Beogradu, a

BEOGRAD - Dolijala opaka kriminalna grupa!

Beogradska policija uhapsila je četvoricu razbojnika koje je predvodio Nemanja Jeftić (27) u noći između petka i subote, posle neuspešnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << napada na transport novca u Požarevcu. Ubrzo su uhapšena i trojica njihovih saradnika u Beogradu, a zatim i dvojica mladića kod kojih je nađen arsenal oružja, eksploziv, ali i 58 lažnih policijskih značaka.

Nemanja Jeftić, Dušan Bulatović (34) iz Beograda i Požarevljani Dragan Radivojević (38) i Zoran Radenković(38) uhapšeni su nakon što su ukradenim vozilom presreli kombi i pokušali da opljačkaju čoveka koji je nosio pazar iz prodavnica TR „Nikola“. Radivojević je bio „tiper“.

- Čovek im se se odupro, uspeo je da kovertu s novcem ubaci u radnju. Razbojnici su pokušali da pobegnu i pružali su otpor prilikom hapšenja - kažu u policiji.

Ubrzo su u Beogradu uhapšeni i Aleksandar Milošević (25), Predrag Marjanović (32) i Nenad Jovanović (24), koji se sumnjiče da su od maja do privođenja s Jeftićem opljačkali četiri banke, iz kojih su ukrali deset miliona dinara. Iz dve filijale Alfa banke ukrali su 2,5 miliona dinara, odnosno dva miliona dinara i 11.000 evra, iz poslovnice NLB banke u Železniku takođe dva miliona dinara, a iz ekspoziture Vojvođanske banke pet miliona dinara i 5.000 evra.

- U nastavku akcije uhapšeni su Dalibor Despotović i Miloš Kljajić, državljani Crne Gore. U iznajmljenim stanovima na Karaburmi i Zvezdari, u podrumima i automobilima nađena su četiri „heklera“, tri automatske puške, tri pištolja, dve „pumparice“, 5,5 kilograma sporogorećeg štapina, zolja, municija, ali i lažne policijske značke - napominju u policiji.

Policija istražuje od koga su Despotović i Klajić nabavili oružje.

Natasa Stojanović

Šaranovićevo obezbeđenje

Despotović i Klajić su radili u obezbeđenju Slobodana Šaranovića, čiji je brat Brana ubijen u oktobru 2009. u Beogradu, a zločin još nije rasvetljen.

- Osumnjičeni Jeftić je odranije poznat. Sarađivao je i sa Milošem Delibašićem, članom bande koja je opljačkala „Izrael dajmond centar“. Njih dvojica su ukrali beli „punto“, na njemu ispisali „policija“ i planirali da na Bežanijskoj kosi presretnu i opljačkaju transport novca, što je, prema njihovom mišljenju, vrhunac u razbojništvima - kažu u policiji.

Opljačkane banke

Alfa    2.500.000 dinara

Alfa    2.000.000 dinara i 11.000 evra

NLB    2.000.000 dinara

Vojvođanska    5.000.000 dinara i 5.000 evra

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.