Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2024, 15:58

Ove nedelje izvršene dve transplantacije bubrega u KCV

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV), tokom ove nedelje multidisciplinarni tim Centra za transplantaciju ćelija, tkiva i organa, sastavljen od više lekara (vaskularnih hirurga, urologa, anesteziologa, nefrologa i transfuziologa), medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara uspešno je izvršio dve transplantacije bubrega od srodnog davaoca (u oba slučaja roditelj).

Kako se navodi u saopštenju PR službe KCV, i primaoci i davaoci bubrega su dobrog postoperativnog stanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U 2024. godini, Klinički centar Vojvodine planira da poveća ukupan broj transplantacija, kao i da se načini potpuna revizija liste čekanja za transplantaciju bubrega na teritoriji AP Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dve transplatacije bubrega u KCV ove nedelje: Uskoro revizija liste čekanja za transplantaciju bubrega na teritoriji Vojvodine

Izvor: Danas, 21.Jun.2024

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV), tokom ove nedelje uspešno su urađene dve transplatacije bubrega.

Nastavak na Danas...

U KCV ove nedelje obavljene dve transplantacije bubrega

Izvor: NoviSad.com, 22.Jun.2024, 07:22

U Kliničkom centru Vojvodine, tokom ove nedelje, uspešno su obavljene dve transplantacije bubrega od srodnog davaoca. U oba slučaja davaoci organa bili su roditelji. I..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.