Izvor: Blic, 28.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otrovala se lekovima zbog batina pijanog oca

Otrovala se lekovima zbog batina pijanog oca

KRUŠEVAC - Četrnaestogodišnja A.Đ. pokušala je samoubistvo nakon što ju je u dvorištu kuće u selu Trmčare kod Kruševca, pred porodicom, susedima i prolaznicima, pretukao otac. Devojčica se proteklih pet dana oporavljala na Odeljenju pedijatrije u Zdravstvenom centru, a hematomi na glavi svedoče o merama prevaspitanja koje je nad njom 23. septembra primenio pijani otac.

Devojčica je pretučena u dvorištu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << porodične kuće u kojoj nakon razvoda roditelja i odlaska majke živi sa ocem, mlađim bratom i bakom. Otac je često, tvrde komšije, pijan, zbog čega su svađe i rasprave bile uobičajene. Nasilje oca je, pretpostavljaju komšije, i dovelo do razvoda supružnika.

- I te večeri je bio pijan. Pretukao je ćerku bez ikakvog povoda. Prosto kad popije, bude drugačiji. Šamarao je i udarao devojčicu po celom telu. Vikao je: 'Sve su žene iste...' - svedoči komšinica o toj večeri.

Te noći pretučena devojčica pokušala je da se ubije. Popila je veću količinu tableta 'brufena' i 'kafetina'. Poluživu devojčicu, otrovanu lekovima, u sobi je pronašla baka i u 5 sati ujutru pozvala lekare. Posle intervencije Hitne pomoći, ona je prevezena u Zdravstveni centar. Tu su i konstatovani hematomi na glavi, modrice i druge povrede. Lekari su o povredama devojčice odmah obavestili kruševačku policiju, koja je iste noći privela oca. Sa krivičnom prijavom on je priveden istražnom sudiji, koji mu je odredio pritvor. Dan kasnije, skoro ceo komšiluk ove porodice došao je u Centar za socijalni rad da prijavi šta se desilo.

Kruševačku javnost u ovom momentu najviše zabrinjava šta će biti kad otac izađe iz pritvora a devojčica iz bolnice. Hoće li se ona ponovo vratiti kući, u svoju porodicu i u verovatno iste okolnosti?

Centar za socijalni rad u Kruševcu napravio je plan zaštite ove porodice. Po očevom izlasku i povratku devojčice, uslediće prvo razgovori sa radnicima Centra. Ukoliko u međuvremenu bude ustanovljeno da nema uslova da se devojčica vrati u porodicu, ona će najverovatnije biti premeštena u drugu sredinu. Komšije kažu da je otac često bio nasilan i prema bivšoj supruzi. Sina, međutim, tvrde komšije, nikada nije tukao.

Nevena Erac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.