Otac maturanta uhapšen zbog krađe testa

Izvor: RTS, 19.Jun.2019, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac maturanta uhapšen zbog krađe testa

Policija je uhapsila oca jednog maturanta koji je osumnjičen da je iz štamparije u kojoj su štampani testovi za malu maturu ukrao primerak testa iz matematike, saznaje RTS. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.
MUP je saopštio da je uhapšen I. S. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Uhapšeni se sumnjiči da je iskoristio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i da je tom prilikom ukrao test iz matematike.
U saopštenju MUP-a se navodi da se sumnja da je nakon krađe testa, on otišao u toalet, gde je test uslikao telefonom i da je potom taj primerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.  
"Osumnjičeni je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit. Takođe, sumnja se da je uz pomoć sina I. S. rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije Vajber, delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola", stoji u saopštenju MUP-a.
Osumnjičenom I. S. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.
Podsećamo, Ministarstvo prosvete je juče saopštilo da će osmaci test iz matematike polagati u četvrtak umesto u utorak a ministar Mladen Šarčević je rekao da je test "provaljen". 
Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je juče zahtev policiji da istraži sve okolnosti slučaja u vezi sa polaganjem testova iz matematike.
Mali maturanti su danas polagali kombinovani test.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog krađe testa iz štamparije uhapšen otac maturanta

Izvor: Danas, 19.Jun.2019

Policija je uhapsila oca jednog maturanta koji je osumnjičen da je iz štamparije u kojoj su štampani testovi za malu maturu ukrao primerak testa iz matematike, saznaje Radio televizija Srbije. Članak Zbog krađe testa iz štamparije uhapšen otac maturanta se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.