Izvor: B92, 08.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za krađu ponovo rade

Beograd -- Dvanaest pripadnika tzv. drumske mafije kojima se sudi pred Specijalnim sudom vraćeno je na posao.

Među njima su i neki koji su pred sudom priznali da su izdavali duple kartice za naplatu putarine. Na ovu odluku Republičke inspekcije rada za grad Beograd žalilo se preduzeće JP Putevi Srbije. U ovom preduzeću, na veoma odgovornom mestu je i jedan radnik protiv koga je podneta krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

Kako saznaje B92, na svojim starim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radnim mestima su i dvojica radnika koji su pred Specijalnim sudom priznali krivicu i do detalja objasnili kako je grupa funkcionisala. Na odluku Puteva Srbije o otkazu žalilo se 14 radnika a 12 je vraćeno na posao.

"Naše institucije su bile nemilosredne i tražile su da sve vratimo čak i da vratimo one koji su u pritvoru da im obezbedimo da se vrate na radna mesta, ja sam zbunjen, da li je to u redu", kaže Velimir Ilić, ministar za infrastrukturu.

Žalbu preduzeća Putevi Srbije sada razmatra drugostepeni organ - Republička inspekcija rada i, kako kaže pomoćnica ministra rada Vera Božić-Trefalt, odluka će uskoro da bude saopštena.

Ona nije želela da daje izjave do konačnog rešenja spora ali nam je pismenim putem potvrdila da su radnici Puteva Srbije vraćeni na posao.

Ni u preduzeću JP Putevi Srbije nisu želeli da pred kamerama komentarišu prvu odluku inspekcije rada. Oni su samo pismenim putem potvrdili da njihovi bivši radnici ponovo rade a da su povraratk na posao tražili i oni koji su sada u pritvoru.

Sada, kako kažu, čekaju odluku Republičke inspekcije rada.

Ipak, iz Puteva Srbije B92 nije dobio odgovor na pitanje dokle se stiglo u slučaju Milojka Dragojlovića protiv koga je pokrenuta krivična prijava zbog falsifikovanja diplome fakulteta.

Iako nema potrebne kvalifikacije, on je bio angažovan na uvođenju elektronske naplate putarine projektu koji je, sudeći prema Dragojlovićevim izjavama medijima, jedan od važnijih projekata Puteva Srbije vredan oko 10 miliona evra.

Ovako je u martu ove godine o slučaju Dragojlović govorio direktor Puteva Srbije Branko Jocić: "Upoznat sam sa sumnjom od strane policije, međutim, Milojko Dragojlović nije zaposlen kod mene ni u moje vreme, kao nijedan od optuženih u tužilaštvu, nijedan. Milojko Dragojlović je ovde radio pre toga 10 godina i više", kazao je tada Jocić.

Podsetimo, pripadnici tzv. drumske mafije osumnjičeni su da su za dve godine izdavanjem tzv. duplih kartica oštetili državu za 6,5miliona evra.

Specijalno tužilaštvo tereti ih za zločinačko udruživanje i zloupotrebu službenog položaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.