Osumnjičeni sa Onkologije ostaju u pritvoru

Izvor: Glas javnosti, 04.Avg.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni sa Onkologije ostaju u pritvoru

BEOGRAD- Grupi od sedam osumnjičenih za zloupotrebe sa lekovima za obolele od raka produžen je pritvor za još mesec dana, rečeno je u Višem sudu u Beogradu.

Krivično vanraspravno veće Specijalnog suda produžilo je 29. jula pritvor direktoru Instituta za onkologiju Nenadu Borojeviću, osumnjičenom da je organizator grupe i načelniku Pedijatrijske službe Instituta Zoranu Bekiću, takođe osumnjičenom da je organizator.

Pritvor je produžen i načelnici apoteke Instituta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za onkologiju Ivani Popović, pomoćniku direktora za zdravstvenu delatnost Instituta Zoranu Tomaševiću, generalnom direktoru Roša Vojislavu Petroviću, direktoru onkološkog sektora Farmasvisa Andreju Soretiću i šefu poslovne jedinice farmaceutske kompanije Astra Zeneka Predragu Marinkoviću.

Produkt menadžerka Astra Zeneke Ana Matović brani se sa slobode. Tužilaštvo za organizovani kriminal je podnelo zahtev za sprovođenje istrage i protiv naučnog savetnika za kliničku onkologiju i savetnika direktora Klinike za medikalnu onkologiju Instituta Ivana Popova i predstavnika farmaceutske kompanije "Merk" Renea Kautza.

Grupa je uhapšena 30. juna i osumnjičena je da je pacijentima obolelim od raka prepisivala više lekova nego što je potrebno kako bi se povećala potrošnja lekova.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.