Izvor: Blic, 11.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičen za ubistva žestokih momaka

Osumnjičen za ubistva žestokih momaka

BEOGRAD - Nemanja Popović iz Beograda izručen je prošle noći iz zatvora u Italiji i prebačen u beogradski Okružni zatvor zbog sumnje da je 1993. godine učestvovao u ubistvu Vladimira Vojvodića, a sedam godina kasnije i u likvidaciji Jovana Simendića Simende, poznatih pripadnika beogradskog podzemlja, saznaje 'Blic' ekskluzivno.

Vladimir Vojvodić bio je poznat po nadimku Vojvoda. U to vreme, iako je imao samo dvadesetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godina, slovio je za momka bliskog okruženju Željka Ražnatovića Arkana. Ubijen je hicima iz vatrenog oružja na Banovom brdu. Na isti način usledile su i likvidacije ostalih Arkanovih prijatelja. Policijskom istragom, Nemanja Popović, koji je u to vreme takođe bio mladić od dvadesetak godina, osumnjičen je za ubistvo Vojvodića, ali od njega više nije bilo ni traga. Popović je odmah pobegao u Italiju, gde se krio sve do septembra 2000. godine kada je, prema pretpostavkama policije, došao u Beograd da bi izvršio još jednu likvidaciju. Ovoga puta, prema operativnim sumnjama policije, na meti mu se našao Jovan Simendić Simenda, pripadnik stare garde beogradskih žestokih momaka, koji se družio sa Goranom Vukovićem, Đorđem Božovićem Giškom, ali i s Arkanom. Simendić je ubijen u strogom centru grada, u svom kafiću 'Džuboks' u Ulici Vuka Karadžića.

Nemanja Popović je posle ove likvidacije ponovo pobegao u Italiju, gde je u međuvremenu uhapšen i osuđen na dve godine zatvora zbog nekoliko teških krivičnih dela. Posle isteka kazne izručen je u Srbiju.

T. M. Subota

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.