Osude te u Sloveniji, robijaš u Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 30.Nov.2011, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osude te u Sloveniji, robijaš u Srbiji

Ministri pravde Srbije i Slovenije, Snežana Malović i Aleš Zalar, potpisali su u Beogadu Ugovor o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima. Ugovor će omogućiti da srpski državljani osuđeni u Sloveniji na zatvorske kazne, te sankcije služe u zatvorima u Srbiji, i obrnuto, rekla je Malović u palati "Srbija".

Ugovor će omogućiti i da državljani jedne zemlje koji su osuđeni u drugoj, a pobegli su u svoju zemlju, izrečenu kaznu odsluže u svojoj državi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << navela je ministarka pravde Srbije.

Malović je objasnila da to znači da bekstvom u svoju državu, osuđeni neće moći da izbegnu kaznu.

Zalar je rekao da Srbija i Slovenija imaju tradicionalno dobru saradnju koju će nastaviti i dalje, jer imaju zajedničke interese za nastavak borbe protiv organizovanog kriminala.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.