Oštećeni Lužaić: Vesko Vukotić nije pucao u mene

Izvor: Kurir, 30.Mar.2016, 06:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštećeni Lužaić: Vesko Vukotić nije pucao u mene

Kad me pitate da li je ova osoba pucala u mene, odnosno Vesko, koga znam nekoliko godina, nije. To nisu bile njegove oči, rekao je Lužaić.

NOVI SAD - Veselinu Vukotiću Vesku (56) iz Novog Sada juče je u Novom Sadu počeo glavni pretres za pokušaj ubistva Milorada Lužaića (35), vlasnika kladionice „Pin bet“ u Petrovaradinu.

- Ne mogu da priznam nešto što nisam uradio i pored slika koje veštaci kažu da imaju. Nisam to uradio niti imam bilo kakve veze s tim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << krivičnim delom - rekao je Vukotić na početku suđenja.

Na Lužaića je pucano 3. septembra 2014. Vukotić se tereti da se automobilom dovezao do kladionice, izašao iz kola i s vrata lokala pucao u Lužaića. Vlasnik kladionice pogođen je sa tri metka, u noge i donji deo leđa. Ranjavanje je ukazivalo na to da je osumnjičeni očigledno samo hteo da ga upozori. Vukotić je tada uhapšen u svom stanu u Beogradu.

Međutim, svi svedoci, kao i sam oštećeni Lužaić, juče su negirali da je Vukotić bio napadač.

- Ne pridružujem se krivičnom gonjenju. Kad me pitate da li je ova osoba pucala u mene, odnosno Vesko, koga znam nekoliko godina, nije. To nisu bile njegove oči - rekao je Lužaić.

Podsetimo, Veselin Vukotić je označen kao izvršilac prvog mafijaškog ubistva u Beogradu u klubu „Nana“, u martu 1990, kad je likvidiran Andrija Lakonić. Trenutno mu se u Novom Sadu sudi i za ubistvo Duška Boškovića u Prčnju 1997. godine.

(S. S.)

Autor: Foto: Slađana Stojanović

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.