Oskrnavljena zgrada mađarske ambasade

Izvor: RTS, 23.Apr.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskrnavljena zgrada mađarske ambasade

Na mađarskoj ambasadi u Beogradu tokom noći nepoznata lica nacrtala su uvredljive grafite. Ministar Nebojša Stefanović kaže da policija radi na pronalasku počinilaca.
Na tabli ambasade, u Krunskoj ulici, s prednje strane zgrade zatečeni su nacrtani kukasti krstovi, prenosi izveštač Tanjuga.

Sa donje strane zgrade, na tablama i oglasnoj tabli ispisano je "Marš iz moje ulice" i "fašisti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Ministar Nebojša Stefanović kaže da je policija obavila uviđaj ispred zgrade Ambasade Mađarske, gde su ispisani uvredljivi grafiti.
Dodaje da se intenzivno radi na rasvetljavanju tog događaja i pronalasku počinilaca.
Grafiti su u međuvremenu uklonjeni.
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije osuđuje ispisivanje uvredljivih grafita protiv pripadnika mađarske nacionalne zajednice.
Podseća da su ovakvi postupci nedopustivi, da nisu u skladu sa našim zakonima i standardima ponašanja, kao i da štete celom drušvu.
U saopštenju je istakla da ovakve pojave moraju naići na osudu cele javnosti, kao i da posle najave ministra unutrašnjih poslova očekuje da će počinioci biti pronađeni. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.