Osam osoba uhapšeno zbog korupcije u Lajkovcu

Izvor: RTS, 28.Jan.2019, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam osoba uhapšeno zbog korupcije u Lajkovcu

Policija je uhapsila osam osoba zbog sumnje da su izvršile više koruptivnih krivičnih dela u Lajkovcu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.
Uhapšeni su V. K. (1959) član Opštinskog veća opštine Lajkovac pod sumnjom da je zloupotrebio službeni položaj i trgovao uticajem i G. B. (1975) predstavnik Građevinske auto-prevozničke radnje "Dragan Marković" zbog sumnje da je izvršio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << krivična dela trgovina uticajem podstrekavanjem i zloupotreba službenog položaja u pomaganju.
Zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u saizvršilaštvu uhapšeni su Lj. N. (1967) odgovorno lice Opštinske uprave opštine Lajkovac, kao i službenici Opštine Lajkovac i članovi Komisije za javnu nabavku D. K. (1958), M. T. (1972), Ž. J. (1987), M. P. (1982) i B. P. (1989).
Postoje osnovi sumnje da je V. K. tokom marta 2018. godine po prethodnom dogovoru sa G. B. uticao na Lj. N, a ona na ostale osumnjičene članove Komisije za javnu nabavku da u postupku javne nabavke opreme-cevi prihvate skuplju ponudu ponuđača "Dragan Marković", čime je Opštini Lajkovac pričinjena šteta u iznosu od 462.850 dinara.
V. K. i G. B. se sumnjiče i da su zloupotrebom službenog položaja, u istom periodu, u drugoj javnoj nabavci za ugradni materijal, kamen preduzeli protivpravne radnje i neovlašćeno dogovorili sa potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća, a u nameri da posao dobije jedini ponuđač „Dragan Marković" sa kojim je i zaključen ugovor u vrednosti od 6.286.000 dinara.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšeno sedam radnika opštine Lajkovac

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jan.2019

BEOGRAD - Policija je u Lajkovcu uhapsila osam osoba zbog sumnje da su izvršile više koruptivnih krivičnih djela, među kojima je sedam radnika lokalne opštine, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.