Izvor: Blic, 27.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Oružje kupovano od policije i vojske'

'Oružje kupovano od policije i vojske'

HAG (Beta) - Supruga nekadašnjeg vođe Unije nezavisnih sindikata Kosova Afrodita Hajrizi opisala je juče, u nastavku suđenja Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom, kako su joj srpski policajci ubili muža Agima Hajrizija, sina Ilira i svekrvu. Ona je rekla i da je u noći između 24. i 25. marta 1999. godine u Kosovskoj Mitrovici osim Hajrizija ubijen i predsednik lokalnog odbora Demokratskog saveza Kosova Latif Beriša.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Afrodita Hajrizi je ispričala da su srpski policajci došli u njihovu kuću u nekoliko crnih vozila. Upali su unutra i dok se ona krila sa dvoje dece na tavanu, srpski policajci ubili su sve članove porodice koji su bili dole - Agima, Ilira i svekrvu.Hajrizijeva se rekla da se seća da je čula svekrvu kako pita: 'Nenade, kako možeš da ubiješ mog sina' i dodala da je policajac Nenad Pavićević, komšija s kojim su Hajrizijevi godinama bili u lošim odnosima, u odsustvu osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistvo tri člana porodice Hajrizi.

Juče je svedočio i nekadašnji pripadnik 'OVK' Mehmet Aliju koji je rekao da su vojska i srpska policija prodavale oružje 'OVK'. On je i opisao jednu takvu kupovinu od, kako je rekao, Arkanovih ljudi početkom 1999. godine. Aliju je još precizirao da je '80 odsto oružja dolazilo od policije i vojske'.

Aliju je izjavio da je prisluškivanjem radio-veza jugoslovenskih snaga bezbednosti u Prištini čuo kako se lokalnim policijskim stanicama prenosi naređenje iz Beograda da se stanovništvo sela oko Prištine istera i usmeri ka Prištini. Naređenje je prenosio Miško Vlahović, šef policije u Prištini, rekao je Aliju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.