Izvor: RTS, 01.Nov.2020, 14:51

Ortoped se branio ćutanjem,čeka se odluka o pritvoru

Specijalista ortopedije Kliničkog centra Vojvodina I. E., koji je uhapšen u petak popodne pod sumnjom da je primio mito, danas se branio ćutanjem na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.
Ćutanjem se branio i osumnjičeni za posredovanje u primopredaji mita Ž.S. (60).
Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da obojici odredi pritvor, o čemu se očekuje odluka sudije za prethodni postupak novosadskog Višeg suda. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Doktor I. E. se tereti da je od tri pacijenta uzeo ukupno 4.200 evra kako bi ih operisao, mimo liste čekanja.
Sumnja se da je za dve operacije uzeo po 1.500 evra, dok je za treću tražio i uzeo 1.200 evra, saopštio je u subotu MUP.
Ž.S.  se osumnjiči da je posredovao u primopredaji mita od 1.500 evra.
U ovom slučaju policija je tužilaštvu podnela i krivične prijave u redovnom postupku protiv još tri osobe, od kojih je jedna policijski službenik, a koje se sumnjiče za davanje mita, odnosno posredovanje u davanju mita.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SASLUŠAN DOKTOR KCV Osumnjičen da je od pacijenata uzeo mito kako bi ih operisao mimo liste čekanja, pred tužiocem ZAĆUTAO

Izvor: Blic, 01.Nov.2020

Specijalista ortopedije Kliničkog centra Vojvodina Igor Elez, koji je uhapšen u petak popodne pod sumnjom da je primio mito, danas se branio ćutanjem na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Nastavak na Blic...

Lekaru pritvor, branilac najavljuje žalbu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2020

Viši sud u Novom Sadu odredio je danas pritvor do 30 dana specijalisti ortopedije Kliničkog centra Vojvodina Igoru Elezu, koji se sumnjiči za primanje mita, kao i Ž.S. koji se sumnjiči za posredovanje u primopredaji mita...Pritvor im je određen zbog opasnosti da će uticati na svedoke, kao i da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.