Optužnica protiv pet policajaca za paljenje Ambasade SAD

Izvor: RTS, 11.Jul.2017, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv pet policajaca za paljenje Ambasade SAD

Višem sudu u Beogradu prosleđena je optužnica Višeg javnog tužilaštva protiv pet policijskih službenika koji su komandovali policijom 2008. godine kada je posle mitinga "Kosovo je Srbija" zapaljena Ambasada SAD u Beogradu, rečeno je agenciji "Beta" u tom sudu.
Ni u sudu niti u tužilaštvu Beti nisu rekli imena osumnjičenih pošto optužnica još nije potvrđena.
Portparolka Višeg suda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bojana Stanković rekla je da je optužnica dostavljena stranama u postupku koje imaju rok od osam dana da se izjasne.
Optužnica može biti potvrđena, vraćena na doradu, a pretres se zakazuje kada se ona potvrdi.
U Višem sudu je u toku ponovljeno suđenje sedmorici optuženih za učešće u neredima ispred američke ambasade 2008. godine.
Prošle godine Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su oni bili osuđeni na uslovne kazne koje su se kretale od šest do deset meseci.
Oni su optuženi da su ispred objekta Ambasade SAD "opšte opasnom radnjom izazvali opasnost za život i telo ljudi i imovinu većeg obima".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optuženo pet policajaca za paljenje ambasade SAD

Izvor: Mondo, 11.Jul.2017

Višem sudu u Beogradu prosleđena je optužnica Višeg javnog tužilaštva protiv pet policijskih službenika koji su komandovali policijom 2008. godine kada je, posle mitinga "Kosovo je Srbija", zapaljena američka ambasada, saznaje Beta...Foto: Youtube/PrintScreen..Ni u sudu niti u tužilaštvu Beti...

Nastavak na Mondo...

Pet policajaca optuženo zbog paljenja ambasade SAD 2008.

Izvor: Radio 021, 11.Jul.2017

Višem sudu u Beogradu prosleđena je optužnica Višeg javnog tužilaštva protiv pet policijskih službenika koji su komandovali policijom 2008. godine kada je posle mitinga "Kosovo je Srbija" zapaljena ambasada SAD u Beogradu...Ni u sudu niti u tužilaštvu Beti nisu rekli imena osumnjičenih pošto...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.