Optuženi za krađu oružja iz kasarne

Izvor: Press, 03.Jun.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi za krađu oružja iz kasarne

Više javno tužilaštvo u Čačku podiglo je optužnicu protiv Mladena Plazinića, zvanog Baron (21), i Miloša Đolovića (21), obojica iz Čačka, zbog krađe oružja iz magacina u kasarni „Tanasko Rajić"
Plazinić i Đolović se terete da su u noći između 19. i 20. januara ove godine iz magacina kasarne ukrali 22 automatske puške, šest puškomitraljeza, lovački karabin, signalni pištolj i 24 okvira za automatsku pušku. Ukupna vrednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ukradenog oružja je oko 600.000 dinara, a krađa je otkrivena tek narednog dana.
Pre krađe Plazinić je makazama presekao bodljikavu žicu oko napuštene kasarne u blizini Tehničko-remontnog zavoda, a zatim i katanac na ulaznim vratima magacina. Ukradeno oružje stavili su u dva sanduka i odneli do svog automobila, a zatim se odvezli do kuće Đolovićevog dede u selu Lisa kod Ivanjice. Električnom brusilicom uklonili su fabričke brojeve sa oružja, koje su sakrili na tavanu kuće. Policija je 5. februara uhapsila Plazinića i Đolovića, a sve ukradeno oružje, osim signalnog pištolja, pronađeno je na tavanu kuće u Lisi. Plazinić i Đolović se nalaze u pritvoru od dana hapšenja.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čačak: Optuženi za krađu oružja

Izvor: B92, 04.Jun.2010, 16:50

Čačak -- Tužilaštvo Višeg suda u Čačku podiglo je optužnicu protiv dvojice Čačana koji se terete da su krajem januara ukrali oružje iz napuštene kasarne "Tanasko Rajić"... Za krađu oružja vrednog oko 600 000 dinara terete se Mladen Plazinić (21) i Miloš Đolović (21), saopšteno je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.