Optuženi negirali umešanost u ubistvo Pukanića

Izvor: Blic, 22.Apr.2010, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optuženi negirali umešanost u ubistvo Pukanića

Beograd - Željko Milovanović, drugooptuženi za ubistvo Ive Pukanića, vlasnika zagrebačkog „Nacionala“, juče se za govornicom pred većem sudije Vladimira Vučinića zadržao svega 15 minuta. Milovanović je kratko rekao da ne priznaje dela za koja je optužen jer ih nije uradio i naveo da ne poznaje ostale optužene, Sretena Jocića i Milenka Kuzmanovića. Željko Milovanović

Milovanović je odbio da komentariše optužnicu uz obrazloženje da mu nije bio odobren „uvid >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u spise". Naveo je da je optužnicu napisanu na 17.000 strana tražio u elektronskom obliku, ali da mu uprava zatvora nije dozvolila korišćenje laptopa. Sudija Vučinić zatim je rekao Milovanoviću da je njegovo pravo da pročita optužnicu i da će mu to biti dozvoljeno, ali u „pisanoj formi".

- Da li želite da odgovarate na pitanja - bilo je poslednje obraćanje sudije optuženom Milovanoviću.

- Ne, ne želim - odgovorio je Milovanović, nakon čega je pred sudsko veće izveden trećeoptuženi Milenko Kuzmanović. Kuzmanović, koji se tereti da je braći Robertu i Luki Matanić trebalo da obezbedi lažna dokumenta za bekstvo iz Hrvatske, ispred sudija izašao je sa unapred pripremljenom pisanom odbranom.

- Ne znam da je neko dobio batine kao što su mene izlemali policajci u Hrvatskoj - pričao je Kuzmanović, negirajući krivicu.

- Najveći dokaz da nisam kriv je moje oslobađanje u Hrvatskoj. Teretim se da je trebalo da obezbedim lažna dokumena, a kod mene nisu nađena nikakva dokumenta, osim mojih - pričao je Kuzmanović. On je zatim potvrdio da Roberta Matanića, koji je za ubistvo Pukanića optužen u Hrvatskoj, upoznao 2000.

godine, da su se viđali u restoranu „Steko" kad je on prolazio kroz Srbiju, a da je Luku Matanića upoznao 2004..

- Kada je Robert uhapšen u Negotinu, išao sam da ga posetim, a posle i kada je prebačen u zatvor u Sremskoj Mitrovici. Bio sam tamo i za njegov rođendan, nekoliko puta me je zvao iz zatvora, a onda je isporučen u Bugarsku i za to vreme nismo kontaktirali - pričao je Kuzmanović. Zatim je naveo da se sa Matanićem dva puta video u Zagrebu, posle njegovog izručenja u Hrvatsku.

- Noćio sam u njegovom satnu, ali tada tamo nisu bili ni Željko Milovanović ni optuženi Bojan Gudurić. Ja ih nisam video, ali sam upoznao optuženog Amira Mafalanija, koga sam znao po nadimku Snork - pričao je Kuzmanović.

Vozio klavir

Milenko Kuzmanović svedočio je da je kao radnik firme „Snupeks" jedno vreme vozio kombi, pa je tako bio angažovan na selidbi tadašnjeg ambasadora Srbije u Zagrebu.

- Vozio sam i klavir tašte šefa obezbeđenja predsednika Borisa Tadića. Preneo sam klavir iz Zagreba u Beograd, za to me je angažovao Ljuba Milanović, bivši šef policijske jedinice „Poskok".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.