Izvor: B92, 27.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opačiću 15 godina zatvora

Beograd -- Posebno odelenje Okružnog suda u Beogradu izreklo je danas šefu Veterničke grupe Nenadu Opačiću kaznu od 15 godina zatvora.

Sudsko veće je Opačića osudilo na 13 godina zbog višegodišnjeg rasturanja droge, ali je on ranije zbog preprodaje heroina osuđen na 3,5 godine zatvora, pa je veće donelo jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora.

Osuđeni su i članovi grupe Dušan Zličić na devet godina, Dragoljub Zličić, Aleksandar Lošić i Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ivanović na po sedam, a Živko Starčević na tri godine zatvora.

Nenadov brat, Predrag Opačić i Milan Krasić, koji nisu bili članovi grupe, osuđeni su na po četiri godine zatvora, dok je Dejan Bogićević oslobođen optužbi.

Članovi Veterničke grupe teretili su se da su u periodu od 1999. do marta 2003. nabavljali heroin, manje količine kokaina i ekstazi od kriminalne organizacije Dušana Spasojevića i organizovano ga prodavali na teritoriji Novog Sada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.