Odvoženje kabastog otpada u Kikindi i okolini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2018, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odvoženje kabastog otpada u Kikindi i okolini

Kompanija FCC i Sekretarijat za zaštitu životne sredine započeli su veliku prolećnu akciju prikupljanja kabastog otpada na teritoriji Kikinde i okolnih sela. Akcija je već započeta u Bašaidu, a rezultati su već vidljivi i do sada je prikupljeno više od 30 tona otpada.

Velikih problema imaju meštani Bašaida kod Kikinde jer se na obodu samog sela nalazi veliki broj divljih deponija. Velika akcija odnošenja kabastog otpada trebalo bi umnogome da pomogne meštanima, a uklanjanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << divljih smetlišta određeno je kao prioritet.

''Mislim da ćemo ovakvim akcijama smanjiti broj divljih deponija u selu. Dolaskom lepog vremena trebalo bi svi da iskoristimo priliku, da se priključimo akciji i da uklonimo sve divlje deponije'', kaže Bojan Mikalački, predsednik Mesne zajednice Bašaid.

U kompaniji FCC planiraju da u akciju prikupljanja kabastog otpada uključe sve mesne zajednice na teritoriji grada Kikinde.

''Akcija je započeta pre desetak dana i do sada je sakupljeno 30 tona kabastog otpada. Nadam se da će, kako vreme bude odmicalo i vremenske prilike bile povoljnije, tako i odziv građana biti veći. Cilj je da se sav prikupljeni otpad deponuje na kikindskoj sanitarnoj deponiji, odnosno da se smanji količina otpada na divljim smetlištima'', kaže Ana Babić iz Kompanije FCC.

Jedan od prioriteta lokalne samouprave u Kikindi jeste i uklanjanje divljih deponija u seoskim sredinama, a prolećna akcija prikupljanja kabastog otpada pravi je način za to.

''Akcija je započeta 12. marta, a planirano je da u seoskim mesnim zajednicama traje do polovine juna. Akcija prikupljanja kabastog otpada će u Kikindi biti započeta prvog aprila i trajaće tokom čitave godine'', kaže Miroslava Krnić iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine Kikinda.

Prikupljanje kabastog otpada pokazalo se kao vrlo dobra mera, sa više učinka uz manje utrošenih sredstava, tako da će, ukoliko se odziv građana poveća, akcija postati tradicionalna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.