Određen pritvor preprodavcima bajatog mesa iz Brazila

Izvor: RTS, 28.Sep.2018, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određen pritvor preprodavcima bajatog mesa iz Brazila

Specijalni sud u Beogradu odredio je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal pritvor do tri mesaca petorici osumnjičenih za preprodaju oko 31 tonu pokvarenog mesa i mesnih prerađevina iz Brazila u Srbiji.
U ovom slučaju osumnjičeno je ukupno sedam osoba, ali se za jednom još traga, dok se jedna već nalazi u pritvoru.
Portparol Višeg suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do tri meseca za S. P., M. D., D. G., M. S. i M. M. zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi ometati istragu uticanjem na svedoke.
Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbe, krivičnom vanraspravnom veću suda u roku od tri dana. 
Osumnjičenom S. P. koji je odgovorno lice preduzeća "Pavlović" sa područja Ćuprije, se savlja na teret udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba položaja odgovornog lica.
M. D. (34), odgovorno lice preduzeća "AM Trgotrans 08" iz Užica, D. G. (38) iz Ćuprije, M. M. (39) iz Paraćina i M. S. (31) iz Raške terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotrebu položaja odgovornog lica u pomaganju.
Sumnja se da su od juna do avgusta 2018. godine nabavlili oko 31 tone mesa i mesnih prerađevina iz Brazila, a kojima je rok trajanja istekao.
Zatim su to pokvareno meso preprodavali raznim preduzećima koja se bave preradom mesa i mesnih prerađevina.
Ovoj akciji prethodila je zaplena 23 tone mesa u Jagodini 11. avgusta koje je iz Brazila, preko Kosova i Metohije, zatim Raške, i daljom prodajom trebalo da bude dostavljeno jednom preduzeću u Ćupriji.
Meso je uništeno, a uhapšen je Đ. L. (21), odgovorno lice koje se bavilo nabavkom mesa i daljom prodajom, saopštila je tada Policijska uprava u Jagodini.
Uhapšeni Đ. L. je osumnjičen da je počinio krivično delo krijumčarenje. Veterinarska inspekcija je utvrdila da meso, zbog isteka roka trajanja, nije za upotrebu, pa je zato uništeno.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Određen pritvor za preprodavce pokvarenog mesa iz Brazila

Izvor: Blic, 28.Sep.2018

Specijali sud, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, odredio je pritvor osumnjičenima za preprodaju Srbiji oko 31 tonu pokvarenog mesa i mesnih prerađevina iz Brazila, saznaje "Blic".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.