Izvor: B92, 15.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje za ubistvo Đinđića

Beograd -- Dvojica penzionisanih policajaca nisu svedočila na suđenju za ubistvo premijera zbog toga što im nije uredno uručen poziv.

Tako je najvažnije suđenje u Srbiji još jednom odloženo, a da se nije pomerilo sa mrtve tačke. Na suđenju se nisu pojavili svedoci Milan Popović i Branko Božić, policajci u penziji, koji su bili aktivni za vreme akcije Sablja. Oni bi trebalo da budu saslušani na sledećem ročištu koje je zakazano za 6. i 7. jul.

Tada će, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na zahtev zamenika specijalnog tužioca Jovana Prijića, biti saslušani i pripadnici žandarmerije koji su se nalazili u blizini kuće prvooptuženog Milorada Ulemeka u trenutku njegove predaje. Kako je objasnio predsedavajući veća, to nije značajno za samo suđenje za ubistvo premijera, ali je značajno radi utvrđivanja istinitosti odbrane.

Sudsko veće nije dobilo ni odgovor od nemačkih vlasti na koji način bi mogli da budu saslušani stručnjaci iz Vizbadena. Zbog toga je predsedavajući veća Marko Kljajević ambasadi Srbije u Berlinu uputio "dopunu molbe" u kojoj traži da se saslušavanje veštaka iz Vizbadena obavi videokonferencijom. U Nemačku bi u tom slučaju otputovao i branilac drugooptuženog Zvezdana Jovanovića, Nenad Vukasović.

Branilac prvooptuženog Milorada Ulemeka Legije, Slobodan Milivojević, tražio je da u Nemačku ne putuje zamenik specijalnog tužioca Jovan Prijić, za koga je rekao da je "od početka učestvovao u montaži procesa". Sudija Marko Kljajević je izrekao opomenu advokatu Milivojeviću, uz napomenu da treba poštovati integritet i dostojanstvo svih učesnika u postupku. "Ja nikada nisam štitio svoju ličnost, nadajući se da će to učiniti državni organi, ali oni to nisu učinili", rekao je Kljajević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.