Odloženo suđenje za Stečajnu mafiju

Izvor: B92, 26.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje za Stečajnu mafiju

Goran Kljajević

Beograd -- U Specijalnom sudu u Beogradu danas je odložen nastavak suđenja takozvanoj stečajnoj mafiji.

Suđenje je trebalo da budu nastavljeno saslušavanjem optuženih, ali je odloženo do kraja ove nedelje zbog bolesti člana sudskog veća Milana Radića. U nastavku suđenja trebalo je da okrivljeni iznesu svoje odbrane, a u prvom delu suđenja odbranu je izneo samo prvooptuženi, bivši predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kako je najavio predsednik sudskog veća Dušan Vojinović, suđenje bi trebalo da bude nastavljeno iduće nedelje.

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala podiglo je u oktobru prošle godine optužnicu protiv Kljajevića i 34 osobe. Oni su optuženi za zloupotrebu položaja i primanje i davanje mita, čime su, kako se navodi u optužnici, oštećene brojne društvene firme i država za više desetina miliona evra.

Kao vođe grupe, pored Kljajevića, označeni su advokat Nemanja Jolović, biznismen Sekula Pijevčević i bivši direktor C marketa Slobodan Radulović.

Od 35 optuženih u pritvoru je njih 14, četvoro je u bekstvu, a ostali se brane sa slobode.

U prvom delu suđenja, koje je počelo 22. januara, Kljajević je završio svoju odbranu odbacujući sve navode iz optužnice. On je naveo da je njegovo hapšenje rezultat političkog progona, za koji je optužio čelnike G17 plus i Demokratske stranke Srbije. On je poricao da je na bilo koji način uticao na izbor stečajnih sudija i donošenje odluka vezanih za prodaju imovine preduzeća u stečaju i da je primao mito od biznismena koji su kupovali tu imovinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.