Odloženo suđenje Radisavu Rodiću

Izvor: Blic, 27.Okt.2010, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Radisavu Rodiću

Suđenja vlasniku lista "Kurir" Radisavu Rodiću i njegovom saradniku Vekomiru Joksimoviću, koje je danas trebalo da počne, odloženo je za 7. decembar, jer se Joksimović nije pojavio u sudu, pošto nije bio uredno pozvan.

Sud je prethodno odbio predlog Rodićevih branilaca da mu se ukine pritvor u kom se nalazi tačno godinu dana, od hapšenja 27. oktobra 2009. godine, zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Predsednik sudskog veća Aleksandar Trešnjev rekao je da ne stoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zazlozi za ukidanje pritvora koje je istakla Rodićeva odbrana, jer se Rodić nalazi na lečenju od januara prošle godine na Vojno medicnskoj akademiji, i da bi se svakako lečio i da se brani sa slobode, odnosno da nije u pritvoru.

Sud je naložio da se do sledećeg suđenja obavi veštačenje Rodićeve sposobnosti da prati suđenje i učestvuje u postupku.

Joksimović, prema rečima njegovog branioca Ivana Savića, nije primio poziv za suđenje pa nije došao u sud.

Rodić i Joksimović se terete da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, jer su koristeći lažnu dokumentaciju podigli kredit od Komercijalne banke u iznosu od 22 miliona dinara koji, prema navodima tužilaštva, nisu vratili.

Protiv osnivača "Kurira" i "Glasa javnosti" Rodića vođena je istraga po dva zahteva i jednom zahtevu za proširenje.

Rodić je uhapšen 27. oktobra prošle godine zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja zajedno sa bivšim glavnim i odgovornim urednikom "Glasa javnosti" Slavoljubom Kačarevićem.

Rodiću je više puta produžavan pritvor, dok je Kačarević posle 13 dana pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

Za zloupotrebu službenog položaja zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.