Odloženo suđenje Mariji Rašeti- Vukosavljević

Izvor: Studio B, 13.Jul.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Mariji Rašeti- Vukosavljević

Početak suđenja bivšoj ministarki za saobraćaj i telekomunikacije Mariji Rašeti-Vukosavljević, optuženoj za zloupotrebu službenog položaja, odloženo je pred Višim sudom u Beogradu zbog izostanka jednog od optuženih u postupku.

Bivša ministarka i njeni saradnici optuženi su za zloupotrebu službenog položaja prilikom opremanja i rekonstrukcije beogradskog aerodroma, a na početku današnjeg suđenja nije se pojavio okrivljeni Jovan Đenadić zbog čega je suđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << odloženo za 31. oktobar.

Odbrana okrivljenog Đenadića priložila je sudu medicinsku dokumentaciju o tome da se Đenadić nalazi na bolničkom lečenju u Kliničko-bolničkom centru "Bežanijska kosa".

Bivša ministarka i njeni saradnici optuženi su da tokom 2003. i 2004. nezakonito pribavili imovinsku korist od preko milion i po dinara prilikom izrade projekta i rekonstrukcije Terminala-2 i VIP salona na beogradskom aerodromu.

Optužnicom iz septembra 2010. godine obuhvaćeno je sedam osoba.

Osim Marije Rašete-Vukosavljević, optuženi su nekadašnji direktor beogradskog aerodroma Branislav Vitasović, njegov zamenik Duško Grilihes, bivši pomoćnik generalnog direktora Slađana Ivković, tadašnji direktor i vlasnik "Termoenergo-inženjeringa" Jovan Đenadić i suvlasnici preduzeća "Kolubara invest gradnja" Dejan Mišović i Lazar Bunčić.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.