Odloženo izručenje Luke Bojovića

Izvor: Večernje novosti, 01.Avg.2013, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo izručenje Luke Bojovića

BEOGRAD - Španske vlasti obavestile su srpsko Ministarstvo pravde i državne uprave da je izručenje Luke Bojovića odloženo do završetka krivičinih postupaka koji se protiv njega vode pred španskim sudom, rečeno je danas Tanjugu u tom Ministarstvu.Obaveštenje o uslovnom izručenju Bojovića stiglo je početkom sedmice, precizirali su u Ministarstvu napominjući da su španske vlasti ukazale da ne mogu da predvide kada će postupci protiv Bojovića biti okončani.Savet ministara Kraljevine >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Španije doneo je prošle sedmice definitivnu odluku da Luka Bojović bude izručen Srbiji.Izručenje Bojovića i još dvojice pripadnika zemunskog klana koji su s uhapšeni zajedno s njim u Valensiji 9. februara 2012, srpsko ministarstvo zatražilo je mesec dana kasnije.Izručenje Vladimira Milisavljevića i Siniše Petrića koji su uhapšeni s Bojovićem, odobreno je ranije, takođe nakon okončanja postupaka koji se protiv njih vode u Španiji zbog nedozvoljenog držanja oružja i nekolicine drugih lakših krivičnih dela.O datumu njegovog izručenja Srbiji odlučiće španska policija u saradnji sa srpskim kolegama, ali se tačan datum, vreme i mesto prebacivanja Bojovića u Beograd neće javno saopštavati iz bezbednosnih razloga.Srbija je tražila izručenje Bojovića da bi mu se u Beogradu sudilo zbog optužbi za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, za ubistvo njihovih telohranitelja Dejana Živančevića i Milutina Jovičića, kao i za ubistvo , Branka Jevtovića Jorge počinjena 2004. u Beogradu.Luka Bojović je u kako su prenosili španskli mediji španskom sudu ranije izjavio da ne želi da bude izručen Srbiji, tvrdeći da su njegova osnovna prava u postupku koji se protiv njega i ostalih optuženih vodi u Srbiji “ugrožena“.Tada je naglasio i da mu je život u opasnosti ako bude izručen Srbiji. Njegov rođeni brat Nikola ubijen je u Beogradu 29. aprila. Osumnjičeni za to ubistvo čekaju izručenje Srbiji iz Crne Gore.Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Bojovića da je stao na čelu zemunskog klana nakon ubistva Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine i da je nalagao, organizovao u gorepomenutim ubistvima koja je činio iz osvete za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Odloženo izručenje Luke Bojovića

Izvor: Telegraf.rs, 01.Avg.2013

Izručenje Luke Bojovića odloženo je do završetka krivičnih postupaka koji se protiv njega vode pred španskim sudom. Vlasti u toj zemlji ukazale da ne mogu da predvide kada će postupci protiv Bojovića biti okončani

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.