Izvor: Blic, 08.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbegli zatvorenik ponovo iza rešetaka

BEOGRAD - Policija je uhapsila Sašu Marjančevića (27) iz okoline Lazarevca, koji je početkom novembra pobegao iz Okružnog zatvora u Subotici, saznaje „Blic".

Marjančević je posle hapšenja odmah sproveden u zatvor, u kojem ga osim kazne samicom čeka i odsluženje zatvorske kazne zbog nekoliko razbojništava i krađa. Bekstvo iz zatvora Marjančević je izveo samo dan nakon što su iz zatvora u Vršcu pobegla osmorica osuđenika. Marjančević, koji je imao status slobodnjaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iskoristio je šansu u momentu dok je čistio hodnike. Neprimetno se izvukao i preko krova nestao u obližnjim uličicama.

Okružni zatvor u Subotici je, inače, stara zgrada u centru grada iza koje je i stanica policije. Marjančevićevo bekstvo, međutim, nisu primetili ni čuvari zatvora, a ni policajci koji obezbeđuju policijsku stanicu. Uprava za izvršenje zavodskih sankcija zbog njegovog bekstva smenila je Gorana Đukića, dugogodišnjeg upravnika Okružnog zatvora u Subotici, i suspendovala četvoricu čuvara koji su tog dana bili dežurni. Odlukom Uprave, zbog propusta u obezbeđenju tada je smenjen i Nenad Dražević, upravnik Okružnog zatvora u Pančevu, koji je nadležan za Odeljenje pritvora u Vršcu, čiji su zatvorenici izveli organizovano bekstvo. Sva osmorica uhapšena su u roku od tri dana. Begunci, Marjan Stojanov, Milan Todorović, Dragan Aleksovski, Zoran Mladen, Rajko Jovanović, Denis Rovčanin, Ivan Nikolić i Oliver Lekić, kažnjeni su sa po 15 dana samice i prebačeni u KPZ „Zabela".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.