Odala ga žena

Izvor: Glas javnosti, 08.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odala ga žena

BEOGRAD - Bivši vlasnik „Jugoskandika“, Jezdimir Vasiljević, poznatiji kao gazda Jezda, uhapšen je u Holandiji u trenutku posete jednoj od svoje četiri žene!

Prema saznanjima našeg lista, on je na osnovu međunarodne poternice priveden u subotu ujutro u jednom malom holandskom selu, u privatnoj kući njegove druge supruge Ruže, s kojom ima odrasle blizance Davida i Lava. MUP Srbije juče je potvrdio da je tom prilikom Vasiljević imao kod sebe lažni pasoš, na tuđe ime! >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Izručenje

- Radi se o pasošu, nalik na srpski, koji je glasio na tuđe ime. Za sada još uvek nemamo precizne podatke u kojoj meri se radi o falsifikatu, da li je krivotvoreno samo ime ili i matični broj i fotografija. Izvesno je jedino da je identitet Vasiljevića utvrđen na osnovu otisaka prstiju. Mi smo sa svoje strane potvrdili holandskim kolegama iz Interpola da smo za osobom pod tim imenom i prezimenom raspisali poternicu, a zahtev za njegovim izručenjem i svu ostalu propratnu dokumentaciju podnosi Ministarstvo pravde. Postupak ekstradicije načelno može da traje od 15 dana do jedne godine, ali je u praksi optimalno vreme oko tri-četiri meseca - kaže u izjavi za Kurir Miloš Oparnica, direktor Nacionalnog biroa Interpola.

Iz Ministarstva pravde Srbije potvrđeno je juče da će već tokom dana uputiti holandskim kolegama zahtev za izručenje Vasiljevića.

BEKSTVO

Inače, popularni kvazibankar prvi put je pobegao iz zemlje 8. marta 1993. godine, posle kraha njegove piramidalne štedionice. Uhapšen je februara 2001. na beogradskom aerodromu, po povratku sa Kipra. U pritvoru je proveo devet meseci, a pušten je 22. oktobra 2001. godine pošto je sud, kao jemstvo, prihvatio kuću na Dedinju, vlasništvo njegovog prijatelja. Suđenje Vasiljeviću i četvorici njegovih saradnika počelo je aprila 2004. godine, po optužnici koja ih tereti da su oštetili štediše za više od 190 miliona maraka, a za sebe prisvojili oko 29 miliona. Posle više nedolazaka na pretres, sudija Okružnog suda u Beogradu Bojan Mišić odlučio je da se Vasiljeviću oduzme jemstvo, odredi pritvor i za njim raspiše poternica Interpola.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.