Izvor: Blic, 02.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od kapetana ni traga ni glasa

Od kapetana ni traga ni glasa

BEOGRAD - Kapetan broda 'Kosmaj' Srbobran Šapić (52) nestao je u utorak u Dunavu kod Novih Banovaca i do danas o njemu nema nikakve informacije.

Brod 'gurač', kako se popularno zove ova vrsta plovila, kretao se nizvodno od Novog Sada do Pančeva brzinom od oko 10 kilometara na sat prevozeći pet teretnih objekta sa rudom. Na 1.192. kilometru Dunava, članovi posade primetili su da nema kapetana Šapića.

- Srbobrana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Šapića kolege su poslednji put videle kada je sa komandnog mesta krenuo do toaleta. Posumnjali su da mu se nešto desilo posle dvadesetak minuta, jer se nije vratio. Pošto su pretražili ceo brod, pozvali su me i rekli: 'Nema kapetana! Naložio sam im da zaustave brod i obavestio sve nadležne - rekao je za 'Blic' kapetan Zoran Zečević, direktor saobraćaja u 'Jugoslovenskom rečnom brodarstvu'.

Ostalih šest članova posade i rečna policija čitave noći su dozivali i tražili uz pomoć reflektora kapetana Šapića. Nisu čuli da je dozivao u pomoć, pa se pretpostavlja da se okliznuo na stepeništu koje vodi do nivoa na kome su kabine i toalet i pao u vodu.

Šapić je imao suprugu i dvoje dece, bio je pred penzijom a u 'Jugoslovenskom rečnom brodarstvu' je radio oko 25 godina. Tamo su nam rekli da brod 'Kosmaj' plovi po dva meseca, nakon čega sledi pauza od mesec dana. Juče je bio na remontu u Pančevu, a ovih dana bi trebalo da se usidri u Beogradu. Nezvanično smo saznali da ni porodica kapetana Šapića nema nikakve informacije o njegovom nestanku. Potpuno su zatečeni vešću i za sada ne mogu ništa da preduzmu jer čekaju šta će im biti javljeno iz policije i 'Jugoslovenskog rečnog brodarstva'. Šta se dogodilo sa čovekom koji je ceo radni vek proveo na reci, za sada može samo da se nagađa. V. I. - M. P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.