Obustavljen postupak protiv Borisa Stajkovca

Izvor: Politika, 29.Dec.2011, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljen postupak protiv Borisa Stajkovca

Prvi osnovni sud u Beogradu obustavio je krivični postupak protiv osnivača firme „Medija maks” Borisa Stajkovca zbog optužbi da je utajio porez, pošto je tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja, objavljeno je na sajtu ovog suda. Rešenjem o obustavi od 22. decembra, postupak neće biti nastavljen ni protiv njegove supruge Milice Stajkovac i Nataše Stanisavljević, koje su zajedno sa njim bile optužene za krivično delo poreske utaje.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odustalo je od krivičnog gonjenja troje okrivljenih pošto je od Poreske uprave Savskog venca dobio potvrdu da su okrivljeni izmirili svoje obaveze.

Zbog optužbi da su utajili porez od oko 2,7 miliona dinara na optužnici koja je podignuta u septembru 2010, osim Stajkovca, njegove supruge i Stanisavljevićeve, našli su se i vlasnik agencije „Jevtović” Predrag Jevtović, kao i biznismen Miša Stojanović, poznatiji kao Miša Protekta, koji je procesuiran i kao pripadnik „naftne mafije”, ali se protiv njih postupak nastavlja.

Na neuspelom početku suđenja u martu ove godine, Stojanović se nije pojavio, a njegov branilac je dostavio sudu izveštaj lekara u kome je navedeno da nije sposoban da prati i učestvuje u tom postupku.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu teretilo je Stajkovca i saradnike da su, uz lažnu dokumentaciju, od 1. januara 2006. do 31. decembra 2008. godine, u nameri da izbegnu plaćanje poreza, koristeći platne kartice raznih banaka, za svoje potrebe i potrebe članova svojih porodica, a ne u poslovne svrhe, bez pravdanja računa i uz lažne podatke potrošili 9,5 miliona dinara.

Na taj način, oni su utajili porez od oko 2,3 miliona dinara, a u okviru drugog krivičnog dela utaje poreza za koje se tereti Stajkovac još oko 450.000 dinara.

Stajkovac je bio uhapšen 3. marta 2008. godine zbog, kako je tada navedeno u saopštenju MUP-a Srbije, sumnje da je utajio 12 miliona dinara poreza, što je četiri puta više nego što ga tužilaštvo tereti. U pritvoru je bio dva meseca, posle čega je pušten da se brani sa slobode.

Stajkovac je javnosti poznat kao lekar, bivši predsednik Upravnog odbora Dečje bolnice u Tiršovoj ulici.

M. D.

objavljeno: 29.12.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.