Obradović: „Niko iz BIA nije bio u poseti Simoviću”

Izvor: Politika, 30.Jun.2010, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: „Niko iz BIA nije bio u poseti Simoviću”

Milan Obradović, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde kaže za „Politiku” da u prošlu nedelju niko nije posetio Miloša Simovića, nedavno uhapšenog pripadnika „zemunskog klana”, u KPZ „Zabela”. On takođe napominje i da Simovića, od trenutka kada je doveden u ovaj zatvor, nije posetio niko iz Bezbednosnoinformativne agencije (BIA).

– Nemoguće je da bilo ko iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << BIA, MUP-a ili vojske dođe kod osuđene osobe, pa i kod Miloša Simovića i da razgovara sa njim, a da upravnik zatvora ne traži moju pismenu saglasnost. Ovakvo pravilo je uvedeno početkom ove godine, upravo zbog toga da bi se vodila evidencija i sprečila manipulacija informacijama – objašnjava Obradović.

Prema njegovim rečima, Simović se nalazi u takozvanom sedmom paviljonu KPZ „Zabela”, koji je najstroži u celom zatvorskom sistemu.

– Kao osuđenik Simović ima pravo da piše i prima pisma, ima pravo na posetu žene i advokata sa punomoćjem, po strogo utvrđenim i precizno definisanim procedurama, u skladu sa Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija. Za posetu njemu, kao ni bilo kom drugom osuđeniku, nije potrebna dozvola suda, ali ne postoji mogućnost da bilo ko uđe u zatvor mimo jasne zakonske procedure i strogih bezbednosnih provera – tvrdi Obradović.

D. S. V.

objavljeno: 01.07.2010.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.