Obeležena 76. godišnjica Novosadske racije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2018, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležena 76. godišnjica Novosadske racije

Grad Novi Sad, zajedno sa Eparhijom bačkom i Jevrejskom opštinom, i ove godine tradicionalno je obeležio godišnjicu Novosadske racije. 

Komemorativni skup sa pomenom žrtvama Novosadske racije i polaganje cveća ispred spomenika "Porodica" na Keju žrtava racije kao i spuštanje venca sa broda Rečne flotile u Dunav, održan je danas.

Program је počео u podne obraćanjem gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Pomen žrtvama racije prvo su služili Njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Preosveštenstvo Episkop bački dr Irinej, a zatim i vrhovni Rabin Republike Srbije Isak Asiel.

Programu su prisustvovali predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predstavnici Ambasade Izraela u Srbiji i Ambasade Mađarske u Srbiji, Matice romske i potomaka žrtava racije.

Pomen žrtvama Racije na novosadskoj plaži "Štrand" biće održan u 13.45 časova.

od 21. do 23. januara 1942. godine mađarski fašisti Mikloša Hortija na najsvirepiji način ubili i pod led bacili više od 1200 Srba, Jevreja i Roma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pomen povodom 76 godina od Novosadske racije

Izvor: N1 televizija, 23.Jan.2018

Grad Novi Sad, zajedno sa Eparhijom bačkom i Jevrejskom opštinom, obeležio je godišnjicu Novosadske racije, kada su od 21. do 23. januara 1942. godine mađarski fašisti Mikloša Hortija na najsvirepiji način ubili i pod led bacili više od 1.200 Srba, Jevreja i Roma...Cveće je položeno ispred...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.