Obeležavanje dva veka MUP-a Srbije

Izvor: Politika, 19.Jan.2011, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje dva veka MUP-a Srbije

BEOGRAD – Ministarstvo unutrašnjih poslova obeležiće 21. januara dva veka postojanja u znak sećanja na isti datum 1811. godinu kada je u tadašnjoj Srbiji doneta odluka o osnivanju Ministarstva unutrašnjih dela.

Na Skupštini ustaničkih starešina u Beogradu tada je istovremeno za prvog ministra unutrašnjih dela izabran Jakov Nenadović dok je Karađorđe postavljen za poglavara Srbije.

Obeležavanje velikog jubileja će biti organizovano u petak uveče u Centru „Sava”, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << a najavljeno je prisustvo državnih zvaničnika, predstavnika ambasada i međunarodne zajednice.

Centralnoj proslavi prisustvovaće i učesnici osnovnik škola koji su pobedili na likovnom konkursu „Policajci - moji prijatelji”, organizovanom povodom dva veka postojanja MUP-a.

Prva nagrada pripala je Ivi Ružić iz novosadske Osnovne škole „Žarko Zrenjanin”, a prvih 12 radova je predstavljeno u kalendaru MUP-a za 2011. godinu.

Povodom obeležavanja dva veka MUP-a biće uručene nagrade i priznanja najboljim policajcima, a biće organizovano i niz drugih prigodnih sadržaja.

Tanjug

objavljeno: 19.01.2011

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postignut dogovor oko registarskih tablica na Kosovu

Izvor: Beta, 19.Jan.2011

BEOGRAD, 19. januara 2011. (Beta) - Predstavnici srpske vlade i medjunarodne zajednice postigli su dogovor o novim registarskim tablicama sa oznakama gradova na Kosovu koje izdaje MUP Srbije, a koje su na Kosovu zabranjene, rekao je u sredu Beti izvor iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju...Izvor...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.