OSUĐEN: Paravinja se smejao na 40 godina robije!

Izvor: Kurir, 20.Okt.2012, 07:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSUĐEN: Paravinja se smejao na 40 godina robije!

Kad je čuo presudu, Dragan Paravinja cinično se nasmejao i rekao: „Jasenovac je bio pošteniji“. Telo Antonije Bilić nije nađeno

ŠIBENIK - Stigla ga pravda!

Dragan Paravinja (43), državljanin Srbije i BiH, osuđen je u Županijskom sudu u Šibeniku na 40 godina zatvora zbog ubistva i pokušaja silovanja Antonije Bilić (17) iz Drniša! Devojka je poslednji put viđena 7. juna prošle godine kako na mostu Čikola u Drnišu ulazi u kamion >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kojim je upravljao Paravinja, a njeno telo ni do danas nije nađeno!

- Prilikom izricanja presude Paravinja se sve vreme cinično smejao. Kad je čuo da je osuđen na maksimalnu kaznu, promrmljao je: „Jasenovac je bio pošteniji! Presudu je potpisao Tomislav Karamarko (bivši ministar policije, prim. aut.). Potom je ironično dobacio novinarima: „Je li snimate? Jadan ja!“. Osmeh s bledog lica sve vreme nije skidao, a na sopstveni zahtev izveden je iz sudnice tokom čitanja obrazloženja presude - prenose hrvatski mediji.

Izricanju presude prisustvovala je Antonijina sestra Ana Bilić, koja je jedina od članova porodice skupila snage da uđe u sudnicu.

- Sve vreme je glasno plakala, a prijatelj ju je pridržavao! Kad je čula da je Paravinja osuđen na 40 godina, duboko je uzdahnula - prenose mediji.

U obrazloženju presude piše da je Paravinja primio Antoniju u kamion s namerom da je siluje.

- Paravinja je zaustavio kamion i ušao na mesto suvozača. Kad je shvatila njegove namere, Antonija je prešla na vozačevo sedište, pokušavajući da otvori vrata i pobegne. Gurala ga je nogama, a Paravinja ju je tad zgrabio za vrat i davio dok se nije uverio da je mrtva. Njeno telo potom je ostavio na nepoznatom mestu - rekla je sudija Nives Nikolac.

Advokat Vinko Ljubičić, zastupnik porodice Bilić, rekao je da je Antonijina familija zadovoljna presudom, ali da smatraju da je policija kriva što telo još nije nađeno.

- Porodica sad jedino moli boga da telo bude nađeno - rekao je Ljubičić.

Bezuspešna potraga

Nakon nestanka Antonije Bilić usledila je najopsežnija potraga za nestalom osobom u Hrvatskoj. Policija je za telom devojke tragala iznad Knina kod auto-puta, kao i od mesta Kravlja Draga do mesta Vrelo Zrmanje. Paravinja je izjavio da je telo bacio u Brljansko jezero, koje je potom isušeno, ali leš nije nađen.

Uhapšen u Bosni

Mediji su posle nestanka Antonije Bilić pisali da je Paravinja pobegao u BiH, gde je ubrzo uhapšen. On je u policiji najpre priznao, a potom porekao da je ubio devojku. Paravinja je u Bosni osuđen na dve godine i 10 meseci zatvora zbog silovanja na Jahorini 2002, a u Srbiji je ranije već osuđen na četiri godine i pet meseci robije zbog silovanja.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.