O Jočićevom zdravlju brine dvadeset lekara

Izvor: Blic, 31.Jan.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O Jočićevom zdravlju brine dvadeset lekara

BEOGRAD - Zdravstveno stanje ministra policije Dragana Jočića (47) je bolje, ali se i dalje nalazi na intenzivnoj reanimaciji i terapiji. Svestan je, komunikativan i samostalno diše, započeta je i fizikalna terapija neophodna za aktiviranje kičmenog stuba, ali njegovo zdravstveno stanje i dalje je teško, saznaje „Blic".



- Vlada Srbije formirala je konzilujum lekara da bi se na pravi način pratili načini lečenja ministra i njegovog vozača. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kao kod svakog ozbiljno povređenog čoveka, čini se sve što je najbolje u njihovom interesu. Pozitivan trend oporavka ministra i njegovog vozača se nastavlja - kaže za „Blic" ministar zdravlja Tomica Milisavljević.

Konzilijum dvadeset lekara različitih specijalnosti, od anesteziologa i spinalnih hirurga, do neurohirurga angažovani su oko oporavka ministra policije, koji je u saobraćajnoj nesreći u petak uveče zadobio teške povrede kičme i pluća. Povrede su hirurški zbrinute i nova operacija se za sada ne planira. Polomljeni peti pršljen urgentnim hirurškim zahvatom, po prijemu u bolnicu, zamenjen je veštačkim titanijumskim implantatom.

Niko od lekara sa Ortopedske klinike juče nije bio spreman da razgovara o zdravstvenom stanju ministra. Doktor Branko Sbutega, portparol Ortopedske klinike, rekao je da će javnost biti obaveštavana o zdravstvenom stanju ministra Jočića preko kancelarije za medije Vlade Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.