Izvor: Blic, 16.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nudili tonu zlata na prodaju

Nudili tonu zlata na prodaju

PODGORICA (Beta) - Crnogorska policija uhapsila je inspektora Kriminalističke tehnike Vladana D. Kilibardu (32), koji je osumnjičen da je sa ocem Dragoljubom (59) i bratom Slobodanom (29), rezervistom MUP-a, učestvovao u međunarodnom organizovanom lancu prevara, piše podgorička štampa.

Dragoljub i Slobodan uhapšeni su u petak nakon prijave za prevaru. Policija je u subotu zbog sumnje da su s njima učestvovali u prevarama privela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još tri osobe.

Radom na ovom slučaju policija je došla do podataka zbog kojih sumnjiči Kilibarde da su deo međunarodnog lanca, koji preko Srbije vodi do Bugarske, Švajcarske i drugih zemalja. Crnogorska policija u ovoj istrazi sarađuje s kolegama iz tih zemalja.

Policija je duže vreme pratila Vladana i Slobodana Kilibardu, a inspektorima su postali sumnjivi nakon prijave jednog podgoričkog biznismena kojeg su prevarili.

Oni su, navodno, bogatim ljudima nudili skupe umetnine, zlato, nekad i nekretnine, i uzimali im avans od 100.000 do 500.000 evra, a katkad su na prodaju nudili i više od 1.000 kilograma zlata u polugama.

Policija trenutno direktno proverava dva slučaja prevare sa zlatnim polugama, kada su uzeti avansi od 200.000 i 500.000 evra. Prilikom istrage i pretresa kuća i stanova porodice Kilibarda policija je pronašla i lažne zlatne poluge koje su pokazivali klijentima i svežnjeve novčanica, takođe lažne, gde su samo prva i poslednja pravi apoeni, a između njih se nalazio papir.

Kilibarde su vlasnici nekoliko kuća i stanova u Podgorici, na njihovo ime se vodi i nekoliko automobila, tako da policija proverava i poreklo te imovine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.